Valokuvaus: Yves Marchand & Romain Meffre

10.40

Hylätyt rakennukset ovat viehättäneet minua hyvät viitisentoista vuotta ja itseasiassa puolisen tuntia ennen tämän postauksen aloittamista olin taas vaihteeksi rämpimässä sellaisissa tässä toimistomme lähellä. "Urban exploration" on viime vuosina saanut enemmän vauhtia ja siitä ilmestyy jatkuvasti enemmän gallerioita myös webbiin. Muistan aikoinani olleeni aivan liekeissä löydettyäni webistä Spivey Pointin - saitin, jolla on tolkuttomasti kuvia hylätyistä rakennuksista ympäri Suomea. Samalla totuus on kuitenkin se, että kyseinen saitti keskittyy paljon enemmän tutkimiseen itseensä kuin valokuvien laatuun.

Yves Marchand & Romain Meffre tekevät projekteissaan "The Ruins of Detroit", "Eastern Germany industrial vestiges" ja "Forgotten theaters of America" asian oikeastaan täysin toisin päin. Kuvia ei näiltä reissuilta ole webissä esillä mitenkään erityisen paljon, mutta kuvien laatu on monesti uskomattoman upea. Niinpä ajattelin jakaa muutaman näistä kuvista teidän kanssanne.


Lisää löytyy herrojen verkkosivuilta, joille on linkki ylempänä tässä postauksessa. Pitää toivoa että näyttelyiden järjestämisen ohessa he ehtivät tekemään myös uusia reissuja jossain vaiheessa ja laittavat niistäkin kuvia verkkoon nähtäväksi.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Hienointa herrojen projektissa oli se, että kuvakollaaseissa säilyi tietty "idea" ja se punainen lanka, mikä valitettavasti hyvin usealta kuvaajalta katoaa.

    VastaaPoista

psykeone @ instagram