Graffiti: Suvilahden seinän avajaispäivä

18.40

Eihän sitä sitten malttanut odottaa maanantaihin tämän postauksen kanssa, koska sen tekemiselle tarjoutui tilaisuus aikaisemminkin. Suvilahden ~100 metrinen laillinen graffitiseinä avattiin tänään ja paikalla oli maalaamassa kutsuttu joukko varsin mielenkiintoisia artisteja. Auringon paistaessa ja musiikin soidessa maalaamista oli erittäin hauskaa fiilistellä, mutta kieltämättä aurinkoa olisi ehkä voinut ottaa hitusen vähemmän - tällä hetkellä naamani on nimittäin kirkkaanpunainen, näytän pandalta aurinkolaseista johtuen ja olo on aika rapea.

Niin, niitä valokuvia? Valitettavasti valmiista piisseistä en sellaisia montaakaan ehtinyt ottamaan, koska vielä puoli viiden aikaan suurin osa teoksista oli voimakkaasti kesken. Seuraavassa on kuitenkin yleistunnelmaa päivältä ja ihan aluksi jättimäisen alleviivaavasti säännöt, joita kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) paikalla jakeli. Lukaiskaa nekin läpi ja sisäistäkää mikäli aiotte seinälle maalailla.

Nonni. Valmista? Sitten itse kuviin.Jossain vaiheessa oli aikaa väsäillä käpylehmiäkin.


Media tuntui olevan paikalla edustettuna suhteellisen runsaslukuisena. Pitääpä seurailla lehtiä, telkkaria ja webbiä seuraavat päivät jopa normaalia aktiivisemmin.


Uusi polvi maalaajia on jo koulutuksessa. Graffiti never dies!


Suomeen on näinä päivinä rantautumassa yleiseen myyntiin Ironlak-maaleja. En ollut koskaan aikaisemmin törmännyt näihin itse enkä ole vielä niitä ehtinyt testaamaan, joten laadusta on hankalaa mennä sanomaan juuri mitään. Yhdestä lekasta huudetaan 3,50€ ja ovat kuulma kovassa suosiossa sekä tuolla suurella Ämeriikan mantereella että Australiassa. Kuten värikartan alareunakin kertoo saa Ironlakia ensi viikosta lähtien OSW Shopista.


Huomisesta lähtien Suvilahden seinä on yleisessä käytössä ja tulee mitä todennäköisimmin saavuttamaan hyvinkin merkittävän suosion erityisesti ensimmäisten viikkojen aikana. Ensi viikolla jonain kauniina päivänä pitänee itsekin etsiytyä paikan päälle maalit mukana. Kaikki kunnioitus niille tahoille, jotka meille tämän mahdollisuuden ovat järjestäneet ja tarjoavat.

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihan oikeassa olet Paavosta. Ei kyllä mitään käryä siitä miten lapsus oli tekstiin livahtanut - ehkäpä pitäis kirjoitella mieluummin duunia ennen kuin sen jälkeen. :)

  Ootko muuten varma Smartista? Seinä on kuitenkin tässä välissä rakennettu kertaalleen uudestaankin. :)

  VastaaPoista

psykeone @ instagram