Kokeileva katutaide: Led throwies

12.11

Eilinen oli ensimmäinen arkipäivä "Muotoa etsimässä"-blogin lyhyessä historiassa ilman kirjoitusta. Syy tähän on melko yksinkertainen; kirjoitin eilen blogientryn työpäivän päätteeksi ja juuri kun sain sen valmiiksi koneeni otti ja leipoi kiinni enkä sitten tietenkään ollut ehtinyt tallentamaan. Niinpä seuraavassa eilisen kirjoitus uusin sanoin.

Olin ehtinyt webissä seurailemaan Graffiti Research Labin poikien ja tyttöjen toimintaa jo melko pitkään kun ilokseni pari vuotta sitten havaitsin heidän olevan tulossa Suomeen käymään ja vieläpä Helsingin kaupungin kutsumana. Satuin olemaan samana päivänä Helsingissä erään taidetapahtuman juryssä ja sen jälkeen oli hauskaa lähteä rakentelemaan nipputolkulla led throwieseja. Kyseisten vempeleiden ajatus on melko yksinkertainen - laitetaan samaan ilmastointiteippimyttyyn pieni mutta voimakas magneetti, litteä pieni paristo ja yksi tai useampia ledvaloja. Näin saadaan aikaan heittämällä lähes mihin tahansa metallipintoihin kiinnittyvä yksittäistä jouluvaloa muistuttava härpätin.


Tarvikkeista ei tällä kertaa ollut pulaa.Ennen kotimatkaa olin saanut väkerrettyä mukaani muutaman tusinan throwieta.


Kotimatkalla osansa saivat sitten radanvarren tolpat...


...roskakorit...


...ja sähkötolpat.


Kotona nuorempi kissani innostui ihmettelemään kummallisia valoja.

Useimmat heittämistäni throwieista oli korjattu pois muutamassa päivässä, mutta selkeästi ei siksi että ne häiritsisivät ketään vaan siksi että kiinnostivat muitakin ihmisiä kovin. Pois korjatuista arviolta hyvät 80% oli nimittäin heitetty uudestaan johonkin pintaan kiinni jonkin matkan päähän ja seuraavat pari viikkoa paikat tuntuivat vaihtelevan lähes päivittäisellä tasolla. Olin itse ajatellut paristojen kestävän korkeintaan pari päivää, mutta toisin kävi. Eräässä lyhtypylväässä throwieiden valot paloivat vielä reippaasti toista kuukautta heittämisestä.

Mikäli haluatte nähdä Led throwie-actionia, niin tsekatkaa tämä video YouTubesta.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Enpäs ole ennen nähnyt tällaisia! Mielenkiintoista.Osaisikohan noita tehdä itsekkin vai pitäytyisinköhän vain noissa neulegraffiteissa;)

    VastaaPoista
  2. Niiden tekeminen on itseasiassa todella yksinkertaista. Suosittelen kokeilemaan, koska se on sen lisäksi myös todella hauskaa. ^_^

    VastaaPoista

psykeone @ instagram