Design & maalaaminen: KamalaMars-logo ja longboardin pohja

13.03

Olen viimeisen parin vuoden aikana maalaillut pienen kasan longboardeja lähinnä omaksi ilokseni ja varsin kätevästi lauta-aihioita ei ole tarvinnut ostaa - niitä on toimitettu minulle KamalaMars-nimellä lautoja tehtailevan Kallen toimesta. Jossain määrin loogisena jatkumona lautojen maalailulle Kalle pyysi taannoin minua suunnittelemaan pintail-lautoihinsa pohjia varten "sarjatuotantografiikan." Luonnollisesti suostuin, koska designin tekeminen seuloja varten kuullosti hyvinkin hauskalta.

Ensin hieman vääntöä Illustratorissa...


...ja sen jälkeen totesinkin, että oikeastaan yksiväriseksi tarkoitetusta designista olisi hauskaa vääntää käsityönä monivärinen protolauta.


Tällainenhan siitä sitten tuli. Prosessissa opin sen, että eri spraymaalimerkkien yhdistäminen on oikeasti hyvinkin kaksiteräinen miekka. Olin toki aikaisemminkin tiennyt, että ne voivat reagoida toisiinsa hyvinkin kummallisesti, mutta pohjalla käytetyn keltaisen "Saksa-Montanan" purkkamaisuus pääsi silti yllättämään. Samoin yllätti se kuinka Montanan päälle iskettynä Belton Molotowin maalit tuntuivat kuivuessaan kutistuvan. Tästä seurauksena punaiset ja oranssit vetäytyivät kirjainten reunoilta monin kohdin useita millejä sisään ja kirjainten keskelle syntyi suunnittelemattomia, mutta hyvinkin hauskannäköisiä halkeamia.

Laudan pohjamaalien "sandwich-väritys" näkyy kantin keskellä. Pohjapuoli oli lähtökohtaisesti mustaa ja tummanharmaata siinä missä grippipuolelle tuli keskiharmaa pohja. Kanttien teippailu ei muuten ollut mitenkään erityisen hekumallista touhua.


Päädyin tekemään laudan grippipuolelle pohjan maalauksen pienempänä pienin variaatioin...


...ja koska tässä ei ollut tarpeeksi kikkailua suunnittelin Illustratorissa myös itse grippiä varten designin, jota leikellessä tuhosin yhdet täydellisen hyvät Fiskarsin sakset.


Kalle oli designiin ilmeisen tyytyväinen, koska se päätyi lopulta myös hänen oikeaan pohkeeseensa thaimaalaisessa tatuointiliikkeessä.

Odotan hyvinkin innolla pääseväni näkemään lähiaikoina sarjatuotantomallin tästä designista ja itseasiassa tällä hetkellä suunnittelen Kallen pyynnöstä jo uutta "Karma Kiss"-printtiä, joka menee samaan käyttöön.

You Might Also Like

1 kommenttia

 1. Terve.

  Haluaisin, että suunittelisit firmalleni graffiti tyylisen logon.

  Koneurakointi L.M

  Jos aika riittää, niin otatko yhteyttä, niin kerron tarkemmin mitä olisi mielessä.

  Terv. Mustonen

  040 578 1801

  lauri.mustonen@koneurakointilm.fi

  VastaaPoista

psykeone @ instagram