Katutaide: Barcelona, huhtikuu 2009

8.48

Kipaisin Barcelonassa huhtikuussa muutaman päivän lyhyellä ekskursiolla tutustumassa paikalliseen taiteeseen sekä kaduilla että gallerioissa. Vuotta aikaisemmin Barcasta löytyi nipputolkulla laillisia seiniä, mutta tänä vuonna tilanne oli enemmän tai vähemmän sekava. Montanan kaupasta / galleriasta kerrottiin, että virallisesti kaupungissa ei tällä hetkellä ole yhtäkään laillista seinää vaan kaikkialla saa varoa la polician ja lain pitkää kättä sakkojen uhalla. Monet writerit uhmaavat tätä kuitenkin jatkuvalla syötöllä entisillä laillisilla seinillä - osa paremmalla ja osa hieman huonommalla menestyksellä. Monin paikoin nähtävissä oli erittäin hienoja ja taidokkaita uudenkarheita piissejä, mutta toisaalta myös lähes yhtä paljon kesken jääneitä teoksia.

Seuraavassa muutamat kuvat ympäri kaupunkia.

Tilausduuneja on edelleen nähtävissä piristävän paljon ja näyttäisi, että uusiakin tulee. Törmäsin tähän herraan täysin sattumalta kahvilaa etsiessäni.

Montanan galleriassa oli melkoisen venytetty meno tällä kertaa. Näyttelyt tuntuvat vaihtuvan varsin aktiivisesti ja hyvä niin.


Isäni fiilisteli tätä characteria useaan otteeseen. Oli hauskaa nähdä graffiteihin lähtökohtaisesti aikamoisella varauksella suhtauvan yli kuusikymppisen sedän muuttaman asenteitaan myönteisemmiksi kertalaakista sen jälkeen kun olin roudannut hänet mukanani pariin galleriaan.
Barcelona ei graffariystävällisyydessään ollut tänä vuonna ihan samaa luokkaa kuin vielä vuosi sitten. Toivottavasti meno muuttuu takaisin sallivampaan suuntaan - ovathan paikalliset itsekin kuuluisia poikkeuksellisen voimakkaasta kiinnostuksesta erilaisiin taiteisiin ja niiden tukemisesta.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Hitsi miten siistejä juttuja. Mukava kun sulla on näitä juttuja yhdessä ja samassa paikassa, lisäsin heti inspiraatioblogilistaani. :D

    VastaaPoista

psykeone @ instagram