Puusagaten loppuniputus

10.06

No niin, nyt on pääsiäisvapaat lusittu ja aika palata arkeen. Mikäpä mahtaisikaan olla oivempi tapa aloittaa se kuin pistämällä nippuun ennen vapaita alkanut "Puusagate?" Mikäli aihe ei ole vielä tuttu ja se kuitenkin kiinnostaa, niin kannattaa aloittaa lukemalla tämä kirjoitus kommentteineen sekä tämä kirjoitus päästäkseen kärryille siitä mistä puhutaan.

Henkilökohtaisesti en ole kiinnostunut pistämään tähän touhuun juurikaan enempää aikaa, mutta koska Jore Puusa blogissaan tälläkin hetkellä syyttää allekirjoittanutta "ajojahdin" aloittamisesta (edit: linkki vaihdettu screencaptureen 02.04.2013 klo 12:59 Puusan poistettua linkatun kirjoituksen), niin pakkohan asiaan on jollain tavalla vastata. Aloitetaanpa siis vaikkapa subjektiivisesta asiasta; omasta asennoitumisestani Puusaa kohtaan ja edetään siitä sellaisiin kiistämättömiin tosiasioihin, joiden perusteella jokainen voi muodostaa kokonaisuudesta oman mielipiteensä.

Internet on ollut kutakuinkin toinen kotini ja työpaikkani 90-luvun puolivälistä alkaen, joten olen ehtinyt törmäämään Puusan kommentointiin siellä, täällä ja tuolla (sekä muodostamaan sen perusteella jonkinlaisen kuvan ihmisestä kommenttien takana) jo huomattavasti ennenkuin edes olen ollut tietoinen hänen taustastaan valokuvauksen ammattilaisena, opettajana ja ties minä mahtavana. Itse pääsin nauttimaan siitä ensimmäisen kerran vuoden 2010 toukokuussa tämän kirjoitukseni kommenttiosiossa. Koin ja koen kommentin turhanpäiväisenä menkkailuna postaukseen, joka oli niinkin hyväntuulinen kuin oli. Suoraan sanoen Puusa ei ollut silloin eikä ennen tämän vuoden pääsiäistä erityisen tervetullut vierailija blogissani ja muutenkin toivoisin kovasti, että jos jollain lukijallani on hiekkaa genitaaleissaan se poistettaisiin ennen kommentointia.

Kun ei hierrä on helpompaa olla mukava ja "Muotoa etsimässä" on lähtökohtaisesti kannustava, positiivinen ja omasta näkökulmastani hienoja juttuja esiintuova blogi. Näihin hienoihin juttuihin kuuluu mm. aikoinaan perustamani SESSIONS2, elektronisen musiikin ympärille rakentuneen alakulttuurin ja sen ilmiöiden dokumentointiin keskittyvä organisaatio, jota mielelläni hehkutan ylpeänä isoisähahmona. Hehkutukseni tässä kirjoituksessa keskittyy nimenomaan itse organisaatioon - mikäli joku osaa nimetä toisen kotimaisen tapahtumakuvausorganisaation, joka pyrkii aktiivisesti kouluttamaan toiminnassaan mukana olevia kuvaajia vähäisistä taloudellisista ja ajallisista resursseista huolimatta ja jonka toiminnassa on mukana pitkälti toistakymmentä ihmistä tekemässä hyvinkin pyyteetöntä työtä vuodesta toiseen, niin kuulen mielelläni siitä ja korjaan nöyrästi seuraavaa ylpeilyäni:

"Suomalaiseen keskustelukulttuuriin ei normaalisti kuulu oman porukan hehkuttaminen, mutta tässä tapauksessa varaan oikeuden sanoa näitä kuvia tuottavien henkilöiden olevan ehdottomasti kovatasoisin ja ammattimaisin tapahtumakuvaustiimi, joka tästä maasta löytyy."

Näin sanominenhan oli luonnollisesti helvetin loukkaavaa jotain kohtaan. Pahoitteluni siitä.

Nyt päästään siihen "tosiasioita"-osioon, jota kaikki varmasti odottavat. Jore Puusan kommentoitua rikkiviisaan "ystävällisesti" kirjoittamaani kommentoin hänelle takaisin ei niin kovin asialliseen sävyyn (jota en kadu ollenkaan, mutta olisin jättänyt asian ihan mielelläni siihen) ja SESSIONS2:n nykyinen johtohahmo päätti esittää hänelle haasteen. Tein haasteesta oman blogikirjoituksensa ja saatoin sen myös henkilökohtaisesti Puusan tietoon kaiken reiluuden nimissä.

Julkaisen alla asiasta käydyn kirjeenvaihdoin kokonaisuudessaan, koska julkisesti näiden viestien sisällöstä on mielestäni tehty epätosia ja vahingollisia väitteitä.

VIESTI 1 (Väänänen - > Puusa, Kopio: Karo Holmberg)
VIESTI 2 (Puusa - >Väänänen)
VIESTI 3 (Puusa - > Väänänen)
VIESTI 4 (Väänänen - > Puusa, Kopio: Karo Holmberg)
VIESTI 5 (Puusa - > Väänänen)
VIESTI 6 (Väänänen - > Puusa)

Näiden viestien jälkeen Puusa kirjoitti blogiinsa kaksi entryä - tämän ja tämän. Niistä otettiin välittömästi ruudunkaappaukset, koska oli syytä epäillä tekstin muuttuvan tai tulevan poistetuksi jälkikäteen kuten tapahtuikin. Tällä hetkellä blogissa on tällainen teksti, jonka esitän jälleen ruudunkaappauksena sen varalta että muutoksia jälleen tulee. Siinä välissä blogissa ehti jo vilahtaa sellainenkin teksti, jossa puhuttiin pikkutyttöjen irtoilevista silmämunista ja verialtaissa kuvaamisesta, mutta tätä en pysty teille esittämään ruudunkaappauksien puuttuessa. Todennäköisesti niin on oikein hyvä.

Nyt teillä on kaikki asiaan minun puoleltani liittyvä materiaali käytettävissänne ja voitte tulkita itse kuka hyökkää ketä kohtaan, kuka on uhri ja kuka valehtelee. Mikäli tulkitsette, että olen syyllistynyt Puusan raportoimaan "ajojahtiin" ja kutsunut häntä aiheettomasti "ilkeäksi ja pahansuovaksi, netissä suutaan piekseväksi ilkiöksi", niin hyväksyn tulkinnan. Oma näkökulmani on se, että Puusan hyökkäävään kommentointiin puuttumatta jättäminen olisi ollut pelkurimainen teko, jolla olisin altistanut lisää blogaajia (joista osa on varmasti huomattavasti itseäni herkempiä tapauksia) samanlaiselle käytökselle. Niinpä katson, että asiaan puuttuminen oli välttämätöntä ja jos siinä prosessissa alkuperäisen hyökkääjän ego meni ruvelle, niin en voi pitää sitäkään kohtuuttomana.

Asia on osaltani loppuunkäsitelty tässä blogissa ja tällä viikolla keskitytään taas sitten niihin kannustaviin ja positiivisiin asioihin.

Tätä viestiä ei ole tarkistanut juristiystävä kuten Puusan "jäähyväisviestin" on - en tarvitse erillistä ihmisfiltteriä sanomisilleni.

You Might Also Like

20 kommenttia

 1. Terve Joni! Tää Puusagate sopii niin hyvin yhteen Puusan itsestään antaman kuvan kanssa. Siihen törmäsi jatkuvasti aikoinaan Aukeassa, jossa ehkä 1/5 Puusan kommenteista sisälsi jonkinlaista rakentavaa kritiikkiä, loput olivat vain herjausta ja huokailua, miten paskoja kuvia amatöörit ottavat. Ja Aukean foorumeilla oli aina Puusan kanssa joku todella överidramaattinen threadi käynnissä! Sieltäkin se lopulta marssi mielenosoituksellisesti hiiteen kun hänen ystävällisiä, kehittäviä sanojaan ei osattu arvostaa. Monessakohan blogissa ja mediassa se on näitä marttyyrikuolemia ehtinyt tehdä? Ei siis lainkaan yllättävä päätös tapahtumille!

  Hauskaa kevättä!

  tee. Marikki

  VastaaPoista
 2. Puusan kanssa skabanneita valokuvaajia tai muuten alan liepeillä pyöriviä on mm. Pekka Potka, Matti Sulanto, Matti Harju, Kari Kuukka, Petteri Järvinen, Timo Suvanto, Ritva Välitalo. Näiden onnettomien tunarien suurin synti on siinä, että heillä ei ole valokuva-alan koulutusta ja vaikka olisikin, niin se ei ole oikeasta koulusta. Seikka, joka ei tunnu lainkaan häiritsevän Jorea Jari Kähkösen eli nimerkki Hukkakuvan tapauksessa. Kähkönen onkin don Joren uskollinen Sancho Panza tuulimyllyjä vastaan käytävässä kiivaassa taistossa, josta Jore on nyt tilapäisesti hengenveto tauolla.

  http://jarikahkonenportfolio.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Minä olen tässä aivan väärässä seurassa. Valokuvaajina mm. Pekka Potka, Kari Kuukka ja Ritva Välitalo ovat omalla erikoisalallaan ihan eri kastissa kuin meikäpoika.

  Päinvastoin kuin muita em. henkilöitä Jari Kähköstä en ole koskaan tavannut. Häntä on kommentoitu ja hän itse on kommentoinut kommentteja blogissani. Tällä peruseella ihmisestä on vaikea saada käsitystä.

  VastaaPoista
 4. Jukkis, Anonyymi, Jukka Siukonen tai mikä ikinä tässä kuussa olitkaan. Jos Joren kommentit minuun liittyen kiinnostavat, kysy niitä häneltä itseltään. Mutta jos ihan totta puhutaan, se sinua kaikkein viimeksi kiinnostaa. Et kestänyt sitä, etten aikanaan ruvennut yllytyksestäsi haukkumaan Jorea netissä ja nyt veivaat jo toista vuotta tuota samaa laulua&tanssirutiinia kaikkialla siellä missä OIKEALTA ETUNIMELTÄÄN mainittua jotenkin sivutaan. Köyhää. Enemmin en välitä viestiäsi kommentoida, turha provo. Taaskin.

  Yleisesti ottaen totean, että yritys vetää nimeni mukaan keskusteluun on perusteeton. Mitään erityistä aatetoveruutta tai yhtiökumppanuutta itseni ja Jore Puusan välillä ei ole nyt eikä ole koskaan ollutkaan. Tiettävästi olemme olleet sattumanvaraisessa järjestyksessä niin samaa kuin erimieltäkin keskenämme kuten ihmiset ylipäätään. Tämä sen estämättä, että olematoman asian erityinen kiistäminen
  menee koomisen esityksen puolelle, eikä tarkoitukseni ole sellainen.

  Sekä, eikai Timo Suvanto vain kuvittele olevansa hienovarainen ja panevansa strategisella hetkellä jalkansa toisen eteen/tuupatakseen tätä selästä? Tyylitellen sanoen, "hyökätkää nyt joku sen kimppuun kun minä en uskalla". Juuri tälläisten ilmiöiden takia nyttemmin kartan useimpia foorumeja, kuka jaksaa aina samaa sisäpiiriläppää, turhaa keskustelua henkilöistä asioiden ylitse jne. En minä ainakaan. Alunperin ajattelin jättää tämänkin ajantuhlauksen väliin.

  Jari Kähkönen
  Helsinki

  VastaaPoista
 5. Jore Puusa on esiintynyt valokuvauksen ammattilaisten puolustajana milloin mitäkin ja ketäkin vastaan. Onko hänellä jonkinlainen valtakirja tähän vai puhuuko hän vain omasta puolestaan? En ole nähnyt yhdenkään valokuvauksen ammattilaisen antavan julkista puoltoaan Joren melskaamiselle. En edes niiden vanhemman polven valokuvaajien joukosta, joita Jore kertoo itse arvostavansa. Hiljaista on kuin huopatossutehtaassa.

  Jore selittää tämän hiljaisuuden sillä, että muut ammattilaiset eivät peloltaan tai suurelta surultaan pysyt puolustamaan valokuva-ammattia vääjäämättömältä kuolemalta. Aika vellihousuja tämän perusteella ovat sitten eläkkeelläkin olevat ammattikuvaajat, kun pelko ulottuu sinne saakka.

  Joren kriteeri ammattilaisuudelle on, että on tutkinto oikeasta koulusta. Muuten ei voi olla kunnon ammattilainen. En voi olla ihmettelemättä, miten vanhemman polven kuvaajat, joilla ei ole ollut mahdollisuutta käydä alan kouluja, voivat olla kunnon ammattilaisia?

  Minä väitän, että suurimpia syitä ammattikuvaajien olemattomaan arvostukseen (jos sellaista sitten on) on Jore Puusa itse. Hän on antanut kuvan ammattilaisista, että nämä ovat vetäytyneet luolaansa kuin peto kuoleva haavojaan nuolemaan. Kaikki on pilalla, mitään ei ole enää tehtävissä. Alalla töissä olevat ovat sitten moraalittomia, kuka mistäkin syystä.

  Kovasti haluaisin nähdä, että joku oikea valokuvauksen ammattilainen tulisi antamaan omalla nimellään tukensa Joren näkemyksille alan alennustilan syistä. Silloin olisi asiasta jotain muutakin näyttöä kuin Joren omat puheet. Sattuneesta syystä en osaa pitää niitä kovin vakuuttavina todisteina Joren väitteille.

  VastaaPoista
 6. Omasta puolestani totean lausunnosta "Kovasti haluaisin nähdä, että joku oikea valokuvauksen ammattilainen tulisi antamaan omalla nimellään tukensa Joren näkemyksille alan alennustilan syistä." että älähän jätkä vihjaile, nimittele tai yritä olla epäsuorasti ovela. Et ole, etkä osaa. Tämä oli ilmeinen provo, joka huomioitakoon pelkästään lapsenmielisten ja herkkäuskoisten suojelusyistä. Vaikka sehän sinua olisikin miellyttänyt, että olisin ruvennut puolustelemaan itseäni vallan hikeentyneenä.

  Ja yrityksesi uudelleenbrändätä itsesi tai tämä keskustelu ei muuten fuulaa ketään, puhu tyhjille seinille/itseksesi. Olet jo tehnyt tästä jonninjoutavien henkilökohtaisuuksien kasan ihan turhaan, nämä paralympialaiset sinä nyt olisit voittanut jo ihan pelkällä omalla yksipuolisella ilmoituksellasikin. Et tule saamaan uskottavuuttasi ja hyvää tahtoa takaisin tällä tavalla. Pitäisin sangen erikoisena, että sellaista lähtisi feikkaamaan enää edes päätoiminen trolli/peelo.

  Jari Kähkönen
  Helsinki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Jari,

   Seuraavan kerran kun tunnet tarvetta riitelyyn ja virtuaaliseen kasvoille sylkemiseen toivon että teet sen muualla. En tiedä minkälaista dialogia olet nimimerkin "Jukkis" kanssa aiemmin käynyt, mutta hänen ylemmässä kommentissaan ei käsittääkseni ole mitään sellaista, joka antaisi syyn tai aiheen reaktioosi.

   Poista
  2. Hyvä Jouni,

   Katson, että olet epäoikeudenmukainen ja ilkeämielinen edellisessä minua koskevassa lausunnossasi. En ole kanssasi samaa mieltä ja varaan vastakin itselleni oikeuden vastata puolestani, kun sen hyväksi havaitsen.

   Myös hyvien tapojen perääminen on minusta sangen erikoista, jos vaatimus koskee vain yhtä osapuolta. Tai jos toinen saa vetää mielivaltaisesti keskusteluun kolmannen osapuolen ilmeisenä ja ainoana tarkoituksenaan sanottu tapainturmelus tai epäjärjestys...Josta sitten tosiasian eteen jouduttua vallan järkytytään. Mutta omapa on asiasi, alusta on sinun.

   Älä silti viitsi olla tekopyhä, naiivi tai molempia kun itse aikaansaadut olosuhteet johtavatkin täysin odotettavissa olleeseen lopputulokseen. Minä en ole pyytänyt tulla mainituksi täällä, joutua nimitellyksi ennenkuin olen saanut sanaakaan sanoa tai saada vaivoikseni vääristelevän/pilkallisen saatteen kera tehtyjä linkityksiä.

   Ja apropos. Tuolla hännillähän on joku anonyymi provo, minkä huomasin pelkästään siinä olevan linkityksen takia. Olkoon vain, minähän en anonyymien kanssa keskustele. Mutta itse esiinottamasi teemaan mukaisesti täytyy kehaista, että kylläpä alustasi dialogi on asianmukaista ja liittyy niin kovin paljon valokuvaukseen tai edes Jore Puusaan.

   Jari Kähkönen
   Helsinki

   Poista
  3. Kerrotko mikä tuossa perässä olevan linkityksen saatteessa oli vääristelevää? Se johtaa omaan tekstiisi, josta jokainen on oikeutettu tekemään omat johtopäätöksensä sinun lähtökohdistasi, ja esimerkiksi siitä, miksi yllä oleva tekstisi sisältää mitä sisältää.

   Poista
  4. Toisen ja viimeisen kerran. En kerro, koska en keskustele anonyymien kanssa.

   Jari Kähkönen
   Helsinki

   Poista
  5. "olet epäoikeudenmukainen ja ilkeämielinen"

   "ainoana tarkoituksenaan sanottu tapainturmelus tai epäjärjestys"

   "Älä silti viitsi olla tekopyhä, naiivi tai molempia"

   "vääristelevän/pilkallisen saatteen kera tehtyjä linkityksiä"

   Tykkäsin näistä kovin. Niin paljon, että haluaisin viitata vielä siihen oleellisimpaan kohtaan kommentissasi:

   "alusta on sinun."

   Niin on. Siinä mielessä voisi jotenkin etäisesti kuvitella ettet harrastaisi sen tasoista kukkoilua kuin harrastat - tunkio ei tosiaan ole sinun tunkiosi. Kun kukkoilua kuitenkin tulee siitä huolimatta, niin kieltämättä ihmetyttää kovin se että kukahan oikein kuvittelet olevasi?

   Luitko mitä kirjoitin? Toivoin sinun vievän kommenttisi muualle niin kauan kun ne edustavat tätä tasoa. Kun et kuitenkaan selkeästi ymmärrä kovin vähällä, niin lisätäänpä vähän höyryä ja ollaan sitten oikeasti "epäoikeudenmukaisia" ja "ilkeämielisiä"; ethän vastaisuudessa kommentoi tähän blogiin lainkaan? Vastaisuudessa kommenttisi nimittäin deletoidaan heti kun sellaisen havaitsen. Tämän voit laskea vaikkapa palkaksi perseilystä.

   Sinullahan on se omakin blogi? Kirjoittelehan vaikka sinne ja ohjeista olemattomia kommenttimaakareita mielestäsi oikeista toimintatavoista.

   Kiitti ja moimoi.

   Poista
 7. "Ammattilaiseksi voi toki Suomessa kutsua itseään, mutta jos se tehdään mainostus tai demotarkoituksessa, pitää väitteellä olla jonkinlainen tausta.
  Mikä siis on kuvaajienne koulutus alalle? Alan koulutus on minulle, koulutetulle ammattikuvaajalle on ammattilaisuuden kriteeri nro 1..

  Kiitos etukäteen vastauksista.
  Jore Puusa"

  Olisi mielenkiintoista tietää, mikä on se alan koulutus, joka täyttää ammattikuvaajalta vaadittavan ammattilaisuuden kriteerit. "Ammatinharjoittajan osaamista kunnioitetaan, edellyttäen että tämä on koulutettu kunnon koulussa", kuten Jore on esittänyt, ei vielä oikein aukaise tätä problematiikkaa minulle.

  Vastauksesta taitaa olla turha kiitellä etukäteen. Jorella kun ei ole ollut tapana antaa yllä olevan kaltaisia oraakkelimaisia lausuntoja tarkempia vastauksia.

  VastaaPoista
 8. Kun Jore tuskin vastaa, niin lähdetään tarkastelemaan asiaa poissulkevalla periaatteella. Itse olen suorittanut kaksi ammatillista valokuva-alan tutkintoa alan arvostetussa oppilaitoksessa VVI:ssä. Valokuvaajan ammattitutkinnon (VAT) ja Valokuvaajan erikoisamaattitutkinnon (VEAT). Toimin valokuvaajan ammatissa, tosin en lehtivalokuvaajana vaan tieteellisenä (no, ainakin poikkitieteellisenä) valokuvaajana hankkien sillä elantoni (osan siitä) verot ja muut yhteiskunnan velvoitteet maksaen.

  Tämä ei Joren mielestä oikeuta minua olemaan valokuvaajan ammattilainen, vaan "En voi ymmärtää jotain valokuvaukseen liittyvää asiaa, koska en ole ammattilainen, toisin kuin Jore". Siis kaikki alle tämän statuksen jäävät eivät ole valokuvauksen ammattilaisia, vaan oikeiden ammattilaisten toimeentulon riistäviä amatöörejä, joilla on usein jokin toinenkin ammatti. Kuten minullakin on, useitakin, mutta niitä muita ei kukaan ole vaatinut minun olemaan harjoittamatta.

  Olen sen verran korkealla Joren "valokuva-ammatin viholliset" -mustalla listalla, että katson sananvapauden nimissä olevani oikeutettu myös oman näkökulmani esilletuomiseen. Kun en oikein osaa pitää itseäni valokuva-ammatin tuhoajana lainkaan, ja vaikka olisinkin, niin painoarvoni siinä on kyllä aika kevyt.

  VastaaPoista
 9. Kun tämä Jari Kähkönen riehuu näemmä täälläkin, on hyvä laittaa keskustelijoiden informoimiseksi tähän linkki hänen omaan blogiinsa, josta saa hyvän käsityksen henkilön kanssa keskustelun hyödyllisyydestä. Ja tietysti siitä, miksi hän on Jore Puusan "Sancho Panza".

  http://jarikahkonenblogi.blogspot.fi/p/usko-huviksesi-et-sina-minua-hiljenna.html

  VastaaPoista
 10. Jotenkin tuntuu déjà-vu:lta.
  1. Jore nälväisee pistämättömällä tyylillään jotakuta ammattitaidottomaksi/varkaaksi/moraalittomattaksi/tai muuten vain huonoksi ihmiseksi.
  2. Metsä vastaan niin kuin sinne huudetaan. Tosin Joren huudon tasolle on aika vaikea päästä.
  3. Jore kertoo häneen ja sukulaisiinsa kohdistuvasta roskapostin tulvasta.
  4. Jore sulkee bloginsa.
  5. Jore lähettää hellyttäviä viestejä, miksi hänen oli suljettava bloginsa häneen kohdistuvan sietämättömän ajojahdin seurauksena vaikka hän vilpittömästi vain puolusti ammattilaisia eli oikeasta koulusta valmistuneita, joilla ainoastaan on moraalinen oikeutus harjoittaa valokuvaajan ammattia.

  Nyt ilosanoma teille kaikille Joren ihailijoille. Sykliin kuuluu vielä vaihe 6.

  6. Jore nostaa bloginsa pystyyn lukemattomien pyyntöjen johdosta.
  Tämä on käyttäytymismalli, jolla Jore ja Joren hengenheimolaiset saavat elämänvoimaa itseensä. Tietysti se on äärimäisen negatiivinen ja kuluttava tapaa hankkia elämänvoimaa, mutta kun se on ainoa mahdollisuus. Siksi sen toistuminen on yhtä varmaa ja ennustettavaa kuin vuodenaikojen kierto. Välillä kevät ja elämänkierron uusi alku on vähän myöhemmässä kuten luonnossakin nyt on, mutta kyllä se sieltä tulee. Joten murhe pois ja uusia Joren päivänavauksia odottelemaan.

  Matti Äyräs
  Berlin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihe 6 näyttää nyt toteutuneen. http://kuvajournalismia.blogspot.fi/ ja http://jorepuusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/jorepuusa

   Poista
 11. Näyttää siltä, että Jari Kähkönen on tehnyt "Joret"? Ainakin tällä hetkellä hänen bloginsa on offline. Joten valitettavasti hänen aiemmin linkitettyä tuotantoaan ei pääse maistelemaan.

  VastaaPoista
 12. Hienoa Aamukaksi, että uskallat rohkeasti ja julkisesti nousta tuollaista käytöstä vastaan!

  VastaaPoista
 13. Aikalailla tasan vuosi on mennyt ja Jore on pistämässä taas uutta blogiaan kiinni räyhättyään yksin itsensä väsyksiin. On kyllä ihme hahmo.

  VastaaPoista
 14. Ja Jore Puusan "Sancho Panzakin" on aktivoitunut Joren blogissa, kuten odottaa saattoi.

  VastaaPoista

psykeone @ instagram