Graffiti: Keravan seinän parhaat lähiajoilta

13.50

Jossain vaiheessa tarkoitus oli postailla kerran viikossa tänne Keravan graffitiseinän (subjektiivisesti) parhaat, mutta koska tästä aihepiiristä on ollut muutenkin höpinää yli kaiken muun en ole erityisemmin viitsinyt lisätä siitä postailua. Seuraavassa kuitenkin 4 aika hyvää settiä Keravalta - pahoitteluni tosin osan kuvista laadun suhteen. Testailen parhaillaan kaiken maailman autostichailu-softia ja mukana kannettavia kuvausvälineitä, joten ainoastaan pari näistä seteistä on kuvattu kunnon kameralla ja liitetty yhteen käsityönä.


Tänään aamulla käydessä seinällä tsekkaamassa uusimmat maalaukset pysähdyin pohtimaan sitä kuinka iloinen olenkaan siitä että Suomeen on saatu nyt enemmän luvallista seinätilaa. Monien graffitimaalarien touhuista huokuu niiden myötä tsemppaamista, määrätietoista itsensä ja taitojensa kehittämistä sekä tietynlaisen 90-luvun puolivälistä käynnissä olleen "pysähtyneisyyden aikakauden" loppumista. Kyllähän suomalainen graffiti on omalla tavallaan kehittynyt vuosien saatossa paljonkin luvattomillakin pinnoilla, mutta näissä luvallisissa jutuissa on juuri sitä fiilistä, jonka takia olen itse koko hommasta aikoinaan kiinnostunut.

Itseltäkin löytyy halua tsempata ihan toisella tavalla kuin vielä vaikkapa vuosi sitten. Kun harrastamispuitteet paranevat on mahdollista heittäytyä pikkuhiljaa kunnianhimoisempiin ja kunnianhimoisempiin visiointeihin. Se taas on ainakin omasta mielestäni ihan kaikkien yhteinen etu. Vaikka graffiteja ei tätä kautta oppisikaan tajuamaan tai niistä pitämään, niin aika hankalaa niitä on hyvällä omallatunnolla töhrimiseksi kutsua näitä katsellessa.

Laitetaanpas tähän loppuun vielä yksi yksilösuoritus:


Hyvät juhannukset kaikille lukijoille!

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. siisitltä näyttää meiningit seinällä, tuli vaan mieleen että nyt oli Keskarissa juttua jääkiekkohallin viereisestä vedenpuhdistamosta, oliskohan sinne mahis saada seinää kun purkaminen ja muu toiminta kuulemma tulis liian kalliiks ? siis ihan vihjeenä, kun taisit olla isossa osassa saamassa Häkille seinää...

  VastaaPoista
 2. Minkäs päivän Keskarissa tosta oli ja viitsitkö kertoa vähän lisää? Mikäli tossa on mitään mihin tarttua, niin koitan pistää pyöriä pyörimään hakemusten ja aloitteiden suhteen mahdollisimman pian. :)

  VastaaPoista
 3. se oli tän päivän eli (1.7.keskari), siinä jutussa kerrottiin sitä että sitä oli mietitty kokoustilaksi sitä koko höskää siin tien vieressä, mutta oli kuitenkin laskettu että se tulis liian kalliiksi alkaa korjaamaan se rakennelma sellaseen käyttöön... tuli heti aamulla vaan mieleen kun siinä on ollu vuosikaudet ne muutamat piissit seinässä että siitähän sais oivan mestan lailliseen käyttöön lisäseinäksi tänne K-sektorille !

  VastaaPoista
 4. Pitääpä soittaa mutsille ja faijalle ja pyytää jättämään heittämättä paperinkierrätykseen tota. Kyselen tosta asiasta nuorisotoimen edustajiltakin hieman kun palailevat kesälomilta! :)

  Kiitoksia vaan tiedosta.

  VastaaPoista
 5. noniin noniin, jos homman sais natsaamaan ni olis kyl helvetin siisti juttu vaikka siis kyllä tää yhden seinän saaminenkin riittää tän vuoden graffiti teoksi !

  toivotaan parasta !

  VastaaPoista

psykeone @ instagram