Graffiti: Keravan Energian muuntajan maalaus

16.00

Keravan graffitiseinän pystyttämisen yhteydessä (ja lukemattomia kertoja sen jälkeenkin) puhuin asiasta lähimpänä seinää olevan talon asukkaiden kanssa. Ilmeni että graffitiseinän saaminen Häkin pihalle oli heidän mielestään hauska juttu, mutta välittömästi seinän vieressä oleva vuosien saatossa spraymaaleilla kamalan näköiseksi pistetty muuntajakoppi häiritsi heitä, joten ehdotin heille että tulemme maalaamaan sen (useimpien suomalaisten lempivärillä) harmaalla. Ehdotus ei varsinaisesti ottanut tulta, mutta maalaaminen sinänsä kyllä - he kun eivät missään tapauksessa halunneet harmaata muuntajaa vaan mieluummin enemmän graffitityylisen. Soitin asiasta Keravan Energian edustajalle ja asia pistettiin eteenpäin kun olimme yhdessä käyneet katsomassa muuntajaa. He toivoivat että tekisimme siihen luontoaiheisen maalauksen, lisäisimme viitteitä energiantuotantoon ja yritykseen itseensä. Eipä siinä, ystäväni kanssa pistimme kynät sauhuamaan eräänä kauniina iltana ja kun luonnoksille oli saatu sekä johtokunnan että Keravan kaupungin rakennustarkastajan hyväksyntä oli aika pistää projekti alulle. Sen kulusta on helpointa kertoa kuvien kera, joten seuraavassa sitten niitä.


Muuntaja alkuperäisessä asussaan.


Ensimmäisen maalausillan jälkeen olimme tässä vaiheessa.


Toisen illan jälkeen muuntaja alkoi monien mielestä näyttämään jo aika valmiilta...


...mutta kyllä siinä tosiasiassa vielä töitä riitti.


Maalailimme muuntajaa neljänä iltana ennen sen valmistumista, mutta viimeisenä niistä (eli eilen) siinä ei enää ollut sen kummempaa tekemistä kuin logojen lisääminen jokaisen sivun ylänurkkaan. Toivottavasti naapuruston asukkaiden mielestä maalauksemme lopputulos on edes vähän mukavampaa katseltavaa kuin se mistä aloitimme.

Kiitokset vielä Keravan Energian suuntaan. Tulemme mielellämme maalaamaan muitakin muuntajia ja/tai seiniä mikäli sellaiseen ilmenee tarvetta.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Mielettömän hieno, lisää tälläisiä :)!

  VastaaPoista
 2. Erittäin tyylikäs koppi, vaikka en suuremmin välitä tyylistäs. Tyylis on jotenki liian kesy mun silmille. Staili on vähä liian waildi!!!

  VastaaPoista
 3. siithä tuli nätti , en oo viel kerenny käydä kattoo valmiina paikanpääl mut näin kuvist katottuna hyvää jälkee (:

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kehuista kaikille - toivottavasti näitä tosiaan saadaan lisää tehtäväksi. :)

  ...ja kolmannelle anonyymille kiitokset extrahymyilyttämisestä. :D

  VastaaPoista
 5. ei helvetti tää on siistii kamaa... voittaa rumat tägit 100% :DDDDDDDDDDDDDDDDD :DDDDDDDDDDDDDDD XDDDDD XDDD

  VastaaPoista

psykeone @ instagram