Graffiti: Kansainväliset sanavaihtarit

11.54

Liityin tässä taannoin DevianArtin "Global Street Art"-ryhmään tajuttuani sellaisen olemassaolon ja noin kuukausi sitten kyseisen ryhmän vetäjät päättivät järjestää "graffitivaihdon" ilmeisesti "The Exchangen" pohjalta (josta tulin tietoiseksi vasta toissapäivänä). En aluksi ymmärtänyt koko konseptia, joten kyselin siitä sitten hieman enemmän. Selittämisen jälkeen ymmärsin että tarkoitus oli vaihtaa oma sanansa toisen graffitimaalarin sanaan yhden piissin ajaksi ja sehän kuullosti valtavan hauskalta - pääsisi maalaamaan jonkun muun sanan ja tämä joku muu maalaisi minun sanani ehkäpä toiselle puolelle maailmaa.

Niinpä sitten pistin toimeksi viime viikonloppuna ja maalasin "Eazy83"-maalauksen Keravalle. Alla kuvia.


Olin ehtinyt maalauksen kanssa jo verrattain pitkälle kun muistin / jaksoin / vaivauduin ottamaan ensimmäisen kuvan. Kai sitä tuli oltua niin innoissaan itse maalaamisesta että prosessin dokumentointi ei oikein napannut.

Ruokahuolto toimi mukavasti. Kiitoksia Tiinalle karjalanpiirakoista ja naapurin rouvalle kupillisesta kahvia ja keksistä, joita tultiin tarjoamaan "vieläkö sä täällä maalaat? Ootko edes syönyt mitään? Saisko olla kahvia?"-kyselyn kera. Aivan loistavaa meininkiä!

Maalia tulee nykyään roudattua mukanaan aikamoisia määriä jos se vaan mitenkään onnistuu. Lopputulos kun tuntuu olevan ainakin minulla parempi mikäli saan suhteellisen vapaasti valita värejä vastamaalausvaiheessa - luonnokseni kun ovat useimmiten mustavalkoisia.

Tältä se sitten lopulta näytti. Olen harvinaisen harvoin tyytyväinen mihinkään itse tekemääni, mutta tähän maalaukseen olin ja olen. Tuli sellainen fiilis, että vaikka harjoiteltavaa edelleen onkin, niin ehkä tämä vuosien ja vuosien treenaaminen on tuottanut jotain tulostakin kuitenkin.


Mitä ilmeisimmin olin muuten ymmärtänyt "graffitivaihdon" idean jossain määrin väärin. Tarkoitus olisi kai kuitenkin ollut tehdä vain luonnos sen toisen maalarin sanasta ja sen jälkeen kyseinen maalari olisi tämän luonnoksen pohjalta käynyt tekemässä maalauksen omaan maahansa. No, menihän se näinkin ja voin kyllä mielelläni ottaa luonnoslehtiön esiin tarvittaessa - "Eazy83" kun on mukava sana väänneltäväksi ja käänneltäväksi.

Tänään tulee muuten sitten toinenkin graffitiaiheinen postaus ennenkuin lähden juhannuksen viettoon ystävieni kanssa.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Ehdottomasti parhaimpia piissejäsi, Jouni.
    toi thick outline toimii kuin potku kylkeen ja värimaailma on herkullisen rempseä.
    toi kahvijuttu jättää kyllä piissinkin varjoonsa. huh. aikoja eletty.

    VastaaPoista

psykeone @ instagram