Graffiti: Hyvinkään taideseinän avajaiset

14.39

Graffiti sitä ja graffiti tätä. Näin juhannuksen alla ajattelin tarjoilla pienimuotoisen yliannostuksen erilaista seiniin maalailua johtuen siitä että materiaalia on päässyt vaihteeksi kasaantumaan enemmänkin. Joko huomenna tai ylihuomenna voisin itseasiassa poikkeuksellisesti sulloa webbiin jopa kaksi eri graffitiaiheista päivitystä. Koittakaahan olla kyllästymättä mikäli nämä eivät niin ole teidän juttunne tässä blogissa.

Keravan graffitiseinän avajaistapahtumassa oli läsnä myös innostuneita lähikuntien ja kaupunkien edustajia. Ei kestänyt kovinkaan kauaa kun minuun otettiin yhteyttä Hyvinkään suunnalta ja kysyttiin pystynkö järjestämään muutaman maalarin paikalle heidän luvallisen taideseinänsä avajaisiin. Lupauduin luonnollisesti hoitamaan asian ja niinpä olin viikko sitten tiistaina kolmen muun kanssa katsastamassa mitä tuolla kolmeakymmentä kilometria pohjoisemmassa on tarjolla. Tiesin toki jo etukäteen seinän olevan aivan kaupungin keskustassa, mutta olin silti varsin positiivisesti yllättynyt sijainnista; vieressä on puisto ja Hyvinkään seinä tarjoaakin sen johdosta aika kansainvälisen fiiliksen siellä vieraileville. Suomessa luvalliset seinät sijaitsevat yleisesti ottaen aika hevonkuusessa kaupunkien keskustoista katsoen (joka sinänsä on allekirjoittaneelle kuitenkin aika se ja sama) siinä missä ulkomailla monet luvalliset seinät ovat hyvinkin keskeisillä paikoilla.

Alla kuvat valmiista maalauksistamme. Valitettavasti en itse ehtinyt ottamaan muita kuvia, mutta niitä on tarjolla sekä ystäväni Jennin blogissa että tämän Aamupostin artikkelin ohessa.Characterit ovat graffiteista se helpoimmin pureskeltavissa oleva osa, joten yleisöä kosiskellakseni maalasin sitten tämän itseäni kuvastavan (vaikkakaan kyseessä ei sinänsä ole omakuvaa) toimistorotan.
Tässä taas sitten se varsinainen maalaus. Characterin puhekuplan "Nine to five office rat..." ja piissin vieressä oleva "...five to nine graffiti writer" selittänevät itse itsensä.

Meidän neljän maalauksien lisäksi yleisöllä oli mahdollisuus ottaa osaa "Minun Hyvinkääni"-maalauskilpailuun ja toimin osana juryä sen minkä maalaamiselta ehdin. Kilpailutöiden joukossa oli monia hyvinkin mielenkiintoisia duuneja, joten kiitoksia vielä omasta puolestani osallistujille.

Aamuposti on sittemmin kirjoitellut Hyvinkään seinästä jo useaan otteeseen. Tässä vielä yksi linkki seinästä saatuun palautteeseen, joka on ollut ihailtavan positiivista ja mukavaa. Nyt kun Vantaallekin on tulossa ilmeisesti jo useita luvallisia seiniä, niin ei voi kuin kiitellä vallitsevaa ilmapiiriä, jossa 15 vuotta vallinneet ennakkoluulot tuntuvat murtuvan tulvaporttien lailla.

Suomi ei ole kovin paska maa juuri tällä hetkellä omasta näkökulmastani. Itseasiassa olen rehellisen vallattoman innoissani siitä että täällä varmaan kohta uskaltavat tulla "kaapista pihalle" muutkin graffitimaalarit kuin minä eikä meidän enää tarvitse hävetä ja salailla sitä mitä me olemme ja harrastamme.

Ai niin, jos haluaa sniik piikkiä pariin muuhun juttuun mistä aion kirjoitella, niin päivitin juuri portfoliostani tämän sivun.

You Might Also Like

0 kommenttia

psykeone @ instagram