Graffiti: Sadepäivä Porvoossa

15.07

Joskus graffitimaalarin osa on laillisellakin seinällä hieman hattumainen; tällaisia seiniä on maassamme niin onnettoman vähän, että varsin usein sellaiselle saapuessaan joutuu vastentahtoisesti maalaamaan jonkun toisen tekemän erittäin hienon maalauksen päälle. Toinen vaihtoehto on painua takaisin kotiinsa maaliensa kanssa, mutta eipä sekään nyt oikein hotsita. Onneksi laillisilla seinillä maalaavat writerit ymmärtävät kyllä, että oman piissin elinkaari on mitä todennäköisemmin hyvin hyvin lyhyt ja ottavat teoksistaan heti niiden valmistuttua kuvat muistoksi.

Toissapäivänä olin liikenteessä parin ystäväni kera Porvoossa, jossa sijaitseva laillinen seinä on rapautumisestaan huolimatta Suvilahden vastaavaa enemmän mieleeni. Toinen mainituista ystävistäni on pitkän linjan maalari, mutta toinen oli maalaamassa graffiteja ensimmäistä kertaa eläessään. Nyt kun tällainen on käytännössä kenelle tahansa E-Suomessa asuvalle mahdollista, niin suosittelen voimakkaasti kaikkia kokeilemaan sitä ainakin kerran, koska se avartaa kummasti omaa näkemystä graffiteihin liittyen. Aina toisinaan minulta kysytään miksi maalaan ja jos mitenkään voin, niin verbaalisen vastauksen sijaan annan kysyjälle maalipurkin käteen ja pyydän kysymään viidentoista minuutin päästä uudelleen mikäli se edelleen on tarpeellista. Useimmiten ei muuten ole.


Ensimmäisiä linjoja.
Maalailut etenevät.


Ensimmäistä kertaa maalaaminen oli ilmeisesti varsin kivaa, mutta vähän haastavaa.Tällainen siitä sitten tuli......ja tässä on vielä koko kokonaisuus.

En ollut itse varautunut tekemään ihan niin iso maalausta kuin lopulta tein. Tilaa oli reippaasti ja havaitsin pian olevani pienoisissa ongelmissa taustojen maalaamisen suhteen; niihin ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi maalia varattuna. Valkoinen lateksimaali tuntui myös lopulta olevan hieman nihkeä ratkaisu taustalle, koska valkoisen maalin näkyminen tässä määrin taustalla tuntuu aina siltä kuin olisi piirrellyt paperille. Seuraavalla kerralla muistilistalle pitää lisätä sävytepasta ja riittävästi maaleja myös taustan tekemiseen kunnolla. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin varsin mukavaa ja tuuleton sää oli sateineenkin paljon kivempi maalaamisen kannalta kuin tuulinen ja aurinkoinen.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Heips, onko tietoa mistä löytäisin henkilön Porvoosta, joka voisi maalata (en tiedä kutsutaanko maalaamiseksi) minulle sisäänkäyntiini jonkun kivan kuvan?

  VastaaPoista
 2. Lisäys edelliseen, mikäli tällainen henkilö löytyy olisin iloinen, jos hän ottaisi yhteyttä minuun sähköpostitse: paulina@pssomistus.fi

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö mitään paikkaa Porvoosta, mistä saa graffittimaaleja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en. Melkeinpä on Stadiin lähdettävä tai tilattava webin kautta mikäli haluaa saada kunnon maaleja.

   Poista

psykeone @ instagram