Designkilpailut: laFraisen 15K-kilpailu

11.17

15.000 euroa on reippaanlaisesti palkintorahaa t-paitaprintistä. Sen verran on tällä hetkellä tarjolla laFraisen 15K-kilpailussa ja palkintosumman ollessa näinkin massiivinen tunsin tarvetta bloggailla asiasta. Myönnettäköön samaan hengenvetoon, että laFraise on yksi entisistä työnantajistani - se laskee kirjoittamiskynnystä hieman entisestään.

15K:ssa designien aihetta ei ole mitenkään määritelty etukäteen, mutta jokaisen osallistuvan suunnittelijan on tarkoitus tehdä 2 versiota designistaan; yksi miesten ja toinen naisten t-paitaa varten. Voittajadesignista tehdään 2000 kappaletta paitoja myyntiin ja poikkeuksellisesta palkintosummasta johtuen laFraise siirrättää sopimuksella tekijänoikeudet suunnittelijalta itselleen. Normaalistahan näin ei kyseisessä kilpailussa toimita, mutta kun pelissä on pienen henkilöauton verran valuutta on poikkeus hyvinkin ymmärrettävä.


Tässä samalla voisin nyt kertoa laFraisesta kilpailuna hieman lisää ulkomuistista (tietouteni tosin on reippaan vuoden vanhaa, mutta asiat voi vielä varmistaa heidän sivuiltaan). Kyseessä on kansainvälinen t-paitojen suunnittelukilpailu (suurin sellainen Euroopassa), johon voi ottaa osaa kuka tahansa vektoridesignillaan. Kun kilpailuun webin kautta lähetetty tuotos on mennyt hyväksyntäprosessin läpi päätyy se muiden suunnittelijoiden designien joukkoon yleisöäänestyksen kohteeksi seitsemäksi päiväksi. Annettujen äänien ja kilpailun järjestävän tahon seulonnan perusteella valitaan viikoittain voittajia ja normaalit palkintosummat lähtevät tuhannesta eurosta. Palkintosumman maksettuaan laFraise teettää designista 500 kappaletta paitoja ja tekijänoikeus säilyy suunnittelijalla. Jatkuvan "normaalin" kilpailun lisäksi saitilla on usein teemakilpailuja, joissa palkinnot ovat yleensä suurempia ja teemat valmiiksi asetettuja.

Itse designeista; värejä voi olla yhdestä kuuteentoista ja osa näistä voi olla erikoismusteilla (metallivärit, pimeässä hohtava muste...) tai folioilla (metallivärit) toteutettuja. Printin maksimikokoa en nyt suoraan muista ulkoa, mutta sen muistan että omasta vektoridesignistaan tulisi tehdä 1000x1000pxl JPEG-previkka kilpailuun. Lukaistakaan lisää itse kilpailun säännöistä.

15K rullaa elokuun kymmenenteen päivään asti ja olen ajatellut ottaa osaa vaikka epäilen että designillani (josta ei ole vielä mitään hajua edes ideatasolla) on noin lumihiutaleen mahdollisuudet helvetissä tulla valituksi voittajaksi. Ei muuta kuin muutkin mukaan iskemään siimoja vesille!

You Might Also Like

0 kommenttia

psykeone @ instagram