Katutaide: Berliini, joulukuu 2010

11.02

Viime Berliinin piipahduksesta oli ehtinyt kulumaan lähes puolitoista vuotta, joten oli korkea aika ottaa siivet alle ja lentää muutamaksi päiväksi currywürsteilemaan. Olen aikaisemminkin höystellyt Berliiniä ja jopa siinä määrin etten koe tarvetta toistaa hehkutuksia - niitä kun voi lukea täältä, täältä ja täältä.

Vietimme suuren osan matkasta valitettavasti aikamoisessa flunssassa ja niinpä katujen tallaamiseen tuli omistettua päivittäin pari tuntia normaalia vähemmän. Seuraavassa kuitenkin jonkinlaista kuvaotantaa kaupungin katutaiteesta joulukuussa 2010. Kuvat on otettu pohjoisen Mitten ja Friedrichshainin kaupunginosissa suhteellisen lyhyillä kadunpätkillä.


Näitä käsiä on edelleen ympäriinsä tuhottomasti, mutta niistä useimmat ovat junalinjoilla eikä niitä siksi kovin helposti pääse kuvaamaan.
Banksyä Tachelesilta. Alaoikealle joku oli purkanut sanoiksi kriittisen suhtautumisensa kyseisen taiteilijan tuotantoon.En muuten pidä kaikesta kuvaamastani. Tätä tanssivaa pissishahmoa ja sen siskoa löytyi Berliinin kaduilta paljon paljon enemmän kuin mitä olisin halunnut nähdä. Joku siinä ärsytti aivan kamalasti.

Tässä taas tämänkertainen lempparini. Viimeksi kaupungissa käydessäni olin tavattoman utelias sen suhteen mistä nämä duunit on tehty ja pienen salapoliisityön jälkeen ilmeni että pohjamateriaalina toimivat kertakäyttöpöytäliinat.En ole ihan varma olenko jo tullut kirjoittaneeksi Akaysta täällä. Mikäli en ole, niin pitäisi. Näissä julisteissa kerrottu tarina kuulostaa voimakkaasti sellaiselta, jonka takana hän voisi olla. (edit: ...mutta ei kuitenkaan ole. Kiitokset valppaalle lukijalle korjauksesta.)


White Trash Fast Food on paikallinen tsekkaamisen arvoinen ravintola. Ruoka ei ehkä ole sen parempaa kuin muuallakaan, mutta ilmapiiri on varsin mielenkiintoinen.

Tämän esikuvana on selkeästi toiminut Banksyn "Kissing Coppers" ja kieltämättä naurahdin muutamaan otteeseen päässäni sille kuinka paljon tällaisen duunin täytyy keskimääräistä uusnatsia ketuttaa. Se on ihan oikein se.

The Weinmeister-nimisen ravitsemus- / majoitusliikkeen sisäänkäynti Mittessä.


Näkymä ulos Tachelesista. Näin talvella suurin osa näyttelyistä ja galleriatiloista tuntui olevan kiinni, mutta jo ihan pelkästään Alexander Rodinin näyttelyn (jonka olemme nähneet aiemminkin, mutta joka uusiutuu jatkuvasti) takia paikalle kannatti raahautua. Sääli etten voinut ottaa näyttelyssä kuvia, koska esittelisin niitä mielelläni teille.


"Above" oli alkanut käyttää töissään Hollywood-naamoja. Stallonen lisäksi mm. Burt Reynolds tuli spotattua.


Hotellihuoneemme oli muistaakseni 35 kerroksessa, joten sen ikkunasta piti luonnollisesti koittaa ottaa kuvia. Valitettavasti lasin heijastumat tekivät kuvaamisesta aikalailla leikkimistä eikä säätila antanut visiitin aikana mahdollisuuksia käydä kuvaamassa suoraan katolta.

Teimme reissumme joulukuussa välipäivinä ja ennenkuin ehdin kirjoittamaan siitä tänne tuli uusikin reissu jo varattua. Berliini odottaa jälleen huhtikuussa ja tällä kertaa lähdemme liikenteeseen viiden hengen poikaporukalla.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Hahaa, aika monta duunia jäljellä mitä mäkin bongasin pari kk sitten :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti taas mahtavasta päivityksestä. Näin noita pääsee seurailemaan myös kotimaahan juurtuneet...hipit ja muut juuriveikot.

  VastaaPoista
 3. Hauskaa kuulla että maistuu. :)

  Jenni, aika hyvin noi säilyy tossa kaupungissa. Näkyvillä oli vielä sellaistakin jälkeä, jonka näin jo edellisellä visiitillä 2008. ^_^

  VastaaPoista
 4. Hieno blogi tämä, kiitoksia siitä!
  Jos et ole nähnyt, niin suosittelen katsomaan katutaide-aiheisen dokkarin: http://ilovegraffiti.de/blog/2010/01/18/inside-outside-full-movie-stream/.

  VastaaPoista
 5. Noi juna-julisteet ja niissä kerrottu "koti" ei oo Akayn, vaan heppujen nimeltä Adams & Itso.

  VastaaPoista
 6. Ahs, kiitoksia tiedosta. Kyseessä on mulle tuntemattomista taiteilijoista, joten pitää tsekata heistä enemmän infoa. Ensimmäinen mielleyhtymä oli Akayn suuntaan siitä syystä että ko. veijarilla on ollut samantyylisiä proggiksia.

  VastaaPoista

psykeone @ instagram