Taide: Colasa

14.13

"Muotoa etsimässä" seurailee graffiti- ja katutaideasioita suorastaan piinallisen paljon. Siitä huolimatta en kuitenkaan kirjoittele tänne kuin murto-osasta siitä mihin näiden asioiden ympärillä törmäilen ja mitä niistä ajattelen. Liiallisen aktiivisen seuraamisen johdosta tylsistyn satunnaisesti tietyllä tekniilla tehtyihin tai tietyntyylisiin töihin joko väliaikaisesti tai kokonaan. Lähiaikoina olen ollut erityisen tylsistynyt stencil-tekniikalla tehtyihin duuneihin, koska suurin osa niitä tekevästä porukasta tuntuu tekevän ärsyttävän persoonatonta jälkeä. Kuvien käyttäminen Photoshopin "Cut out"-filtterin, Illustratorin "Live tracen" ja muiden vastaavien työkalujen kautta näkyy hävyttömän monien töistä enkä oikein voi ymmärtää miksi niiden tekemiä muotoja on pakko seurata orjallisesti skalpellilla. Lopputulos on näin tehden piiperrystä, jonka puukottamista voi arvostaa kärsivällisenä puurtamisena, mutta ei niinkään taiteellisena tai omintakeisena.

Onneksi kaikki eivät kuitenkaan tee näin. Piristävää ja mielenkiintoista jälkeä on olemassa enemmän kuin kotitarpeiksi kunhan vaivautuu hieman kaivamaan tai törmää sellaiseen sattumalta, kuten minulle kävi Colasan töiden kanssa. Vaikka esimerkiksi Marilyn Monroesta on tullut vuosien saatossa nähtyä monenlaisia maalauksia ei kuva-aiheen kuluneisuus haitannut yhtään - se kun oli toteutettu mielenkiintoisesti.

Alla muutamia kuvia Colasan töistä ja yksi taiteilijasta työssään. Lisää voi käydä katsomassa hänen verkkosivuiltaan, DeviantArt-galleriastaan tai blogistaan.


You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Mielettömän upeita! Persoonallisia ja rouheita <3 Kiitti päivityksestä!

  VastaaPoista
 2. Uuh, hienoja. Värimaailmasta tykkään.

  VastaaPoista
 3. Oletko törmännyt C215:den teoksiin? http://www.flickr.com/photos/c215/

  VastaaPoista
 4. Hauskaa kuulla että näiden näkemisestä on diggailtu. :)

  C215:sta kirjoittelin joskus täällä http://muotoaetsimassa.blogspot.com/2009/09/katutaide-c215.html - kyseessä on siis tuttu tapaus, mutta kiitos muistuttamisesta koska en oo varmaan vuoteen käynyt katsomassa uusia duuneja ko. taiteilijalta.

  VastaaPoista

psykeone @ instagram