Valokuvaus: Säde "New Breed" - uutta täytettä DJ Proteuksen saappaisiin

13.09

Vuosia aktiivisesti vapaa-aikaani suomalaisen klubikulttuurin parissa vietettyäni ja sen sisällä monenlaisia enemmän tai vähemmän vapaaehtoistöitä ja -projekteja toteutettuani päätin taannoin ettei minulla ole enää aikaa eikä oikeastaan kiinnostustakaan moiseen. Muut kävijät olivat ehtineet moneen otteeseen vaihtua itseäni nuorempaan erityisesti niillä klubeilla, joilla itse eniten ramppasin ja niinpä en enää oikein tuntenut kuuluvani joukkoon. Yhteisöllisyyden tunteen enemmän tai vähemmän kadottua omalta kohdaltani alkoi tuntua myös etten enää jaksa puuhastella tälle porukalle juuri mitään, mutta onneksi tähän sääntöön on omat poikkeuksensa.

Kaikista suomalaisista klubeista itselleni rakkain on aina ollut Säde. Kun ystäväni DJ Proteus soitti ja kysyi olisinko kiinnostunut suunnittelemaan helmikuun 18. päivä pidettävän Säde "New Breed"-tapahtuman flyerin ei vastausta tarvinnut harkita kovinkaan pitkään. Vielä viitisen vuotta sitten olisin lähes kirjaimellisesti kussut hunajaa tilaisuudesta päästä toteuttamaan Säteen tapahtumamainontaa ja näin herran vuonna 2011 ajatus tuntui edelleen kiinnostavalta.

Hetken aikaa tapahtuman teemaa mietittyäni lähetin tällaisen mailin:

"Heippa,

Tällä hetkellä flaban kuvitusidea olis seuraava:
Muutaman vuoden ikäinen poika (tuttavapiiristämme mikäli vanhemmat suostuvat), jonka tukka
on vedetty niin keesille kuin voidaan ilman hiuksien leikkaamista meikattuna mahdollisimman
Proteus-look-a-likeksi (eli mustat huulet ja silmämeikit) normaaleissa neutraaleissa lastenvaatteissa
(eli ei mitään Disney-hahmoja jne.) jalassaan nauhojen osalta auki olevat sulta lainatut mahdollisimman
näyttävät kengät ("uusi polvi astuu Proteuksen saappaisiin"). Skidillä voisi lisäksi olla asianmukaista
rekvisiittaa (vinyylejä, luurit, mikseri?) ja voisin koittaa saada sen huutamaan monttu auki vähän
eniten käytössä olevaa promokuvaasi mukaillen. Voitais tehdä tää täällä porukalla "huvikseen"-hengessä vaikka se teettääkin vähän enemmän duunia.

Ilmoittele mitä oot mieltä tosta, koska jos et dumaa ideaa niin se vaatii vähän säätämistä ja säätäminen
pitäis tietty aloittaa mahdollisimman pian.

Sulta muuten varmaan löytyy Säteen logo? Pistätkö tulemaan?"

Idea hyväksyttiin, joten siirryin toteutusvaiheeseen. Soitto ystäväperheelle, sieltä neljän ja viiden ikävuoden välissä huiteleva poika malliksi legopakettipalkalla, kysely samoissa toimitiloissa toimivalle meikkaaja-maskeeraajalle avustuksesta, Proteukselta kengät ja kuulokkeet... ja ei kun kuvaamaan.
Kuvaukset sujuivat suorastaan käsittämättömän hyvin erityisesti ottaen huomioon mallin iän ja sen että hän toimi ensimmäistä kertaa mallina. Jotenkin on vieläkin vaikeaa ymmärtää miten niin pieni mies voi olla näin luonteva ja osata antaa ulos niin hyvän skaalan toimivia ilmeitä ja asentoja.

Kuvien pohjalta flyeristä tuli seuraavanlainen:


...ja tehtiinpä vielä bannerikin:


Tämän proggiksen parissa värkkäily oli mukavaa vastapainoa "oikealle työlle." Kiitoksia Tiina's Artin Tiina Walleniukselle, Saarelainen-Salosen perheelle ja työharjoittelijallemme Tuomakselle homman mahdollistamisesta.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Mä niin katoin tota banneria Klubbarissa ja mietin et... Pakko olla sun käsialaa. Jännä! I know you too well, mr. Väänänen.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä että mulla on "oma tyyli" eikä niinkään sitä että toistan itseäni loputtomasti. :D

    VastaaPoista

psykeone @ instagram