Design: Darth Vaderin uudet vaatteet

12.15

Jokainen 70- tai 80-luvulla syntynyt poika on joskus halunnut itselleen Darth Vaderin maskin ja kypärän. Harva kehtaa edes muuta väittää ja jotka niin väittävät yksinkertaisesti valehtelevat. Joskus pienen pojan unelmat toteutuvat viiveellä; olin reilu viikko sitten käymässä läpi kirppareita ihan muita juttuja etsimässä kun kohtasin jotain odottamattoman siistiä.Aika päheetä, eikö totta? Kaikki tämä seitsemällä eurolla. Pakkohan se oli hankkia. Kyseiseen maskiin ja kypärään kuuluu myös rintamoduuli, johon on tallennettu herra Vaderin kuolematonta raskasta konemaisen huohottavaa hengitystä sekä klassikkofraaseja kuten "you don't know the power of the dark side." Helppoheikit ja TV shopin mainokset sanoisivat "eikä siinä vielä kaikki", koska... Siinä ei ollut vielä kaikki! Eräs ystäväni havaitsi toimistollani käydessään että maskissahan on kiinni mikrofoni ja paria nappia painamalla se muuttaa pitäjänsä puheäänen Vadermaiseksi.

Tästä innostuneena tuli tsekkailtua webistä kaikkea muutakin Darth Vader -härpätintä ja törmäsin "The Vader Projectiin." Mikäli nyt oikein ymmärsin niin Ämeriiicän Yhdyswalloissa maalataan ja/tai muuten pimpataan vuosittain 100 kappaletta omaani (lähes) vastaavia Vader-settejä uuteen uljaaseen kuosiin, niistä pidetään näyttely ja lopuksi voittaja huutokaupataan. Alla muutamia kuvia asiasta.

Miksei meillä ole Suomessa tällaista? Haistan jälleen kerran asian, joka olisi kivaa toteuttaa joko tässä samassa tai mukaillussa muodossa. Pistänpäs mietintävaderkypärän päähän. Don't make me destroy you!

You Might Also Like

0 kommenttia

psykeone @ instagram