Graffiti: Sana kadulla on graffiti

14.08

”En kyl jaksais koko ajan höpistä pelkkää graffitiasiaa. Se on suurina annoksina kamalan tylsää. Mitähän jos koittaisin laittaa kasaan koosteen taas ja pistää sen kerralla blogiiin. Muustakin kun olis kiva kirjoitella.”

*2 viikkoa aikaa välissä*

”No voi perhana. Nyt tätä matskua on sit kasaantunut niin sairaasti ettei tästä enää saa mitenkään tiivistettyä yhtä juttua.”

Niin, tässä postausten välissä on tosiaan tullut käytyä Pariisissa ja testailtua uusia kuvausjuttuja siellä uuden lelun kanssa, hoidettua Keravan graffitiseinän asioita niin paljon että itseäkin välillä jo vähän etoo, maalailtua muutamaan otteeseen ja viime viikonloppuna olikin sitten jo seinän viralliset avajaisetkin.

Kai sitä pitää vaan ryhtyä avaamaan arkistoja jostain nurkasta ensin ja ajankohtaisin nurkka on tosiaan ”Sana kadulla on graffiti”-tapahtuma (kiitokset nimestä Threadlessin t-paidalle, josta sen varastin ja suomensin). Alla julistetta ja kuvia.
Play that funky music, Mr. DJ!


Katuliidut olivat suurempi hitti kun uskoinkaan. Häkin suhteellisen iso parkkipaikka sai kokonaan uuden värityksen.


Mitkäs pippalot ne on, joissa ei vähän nauhaa leikkailla? Sitähän minäkin.


Yleisöä kävi paikalla päivän aikana useita satoja, joka oli erinomaisesti sään epävakauden huomioiden."Koska oot maalannut viimeksi?" "No, pari kertaa viime kesänä." "..."


Oman piissin laiskanpulskealle alkuasulle on tietty pakko antaa tekosyy; tiesin että joudun ravaamaan siellä sun täällä kesken tapahtuman, joten en viitsinyt lähteä tekemään niin monimutkaista duunia etten olisi saanut sitä valmiiksi. Väreistä otan vastuun pitkin hampain. ;)
Koko setti valmiina. Click it big.


Tapahtumassa piti alunperin olla maalaamassa 5 graffitimaalaria, mutta erittäin ymmärrettävästi kiireisin meistä perui osallistumisensa päivää ennen tapahtumaa kun näytti siltä että taivaalta tulee vettä kuin saavista kaatamalla. Tapahtuma päätettiin kuitenkin pitää epäonnistumisen uhallakin ja onneksi niin tehtiin, koska koko päivänä ei sitten satanut. Tai no, satoi. Sade alkoi maagisesti 2 minuuttia viimeisen piissin valmistumisen jälkeen, joten se ei haitannut ketään.

Maalaamisen lisäksi tapahtumassa oli tarjolla musiikkia, makkaraa, virvokkeita ja katuliiduilla puuhastelua. Porukkaa kävi päivän aikana oikein mukavasti ja medianäkyvyyskin oli kiitettävää; tapahtumasta oli lauantaina jutut Helsingin Sanomissa, Keski-Uusimaassa ja Tuusulanjärven Viikkouutisissa.

Suuret kiitokset Keravan kaupungin nuorisotoimelle ja erityisesti kyseisen byroon johtajalle, joka on väsymättömästi tehnyt töitä tapahtuman ja seinän eteen. Musiikista kiitokset Kallejuhani ”Nome” Hirvoselle, Tipa ”Mista Tibbz” Tuomiselle, parille paikalliselle nuorisobändille (”YAAAA-AARRRGH! YAA-AAA-AARGH!”), spraymaaleista sponsoreillemme Pentisolille ja Geezersille, makkaroista ja limppareista Pajuniemelle ja Sinebrychoffille, pohjamaaleista Keravan Rautialle ja Väripirtille, tapahtumakuvista Tiina Monoselle ja Karoliina Javakselle, maalailuista niille kolmelle muulle joiden kanssa oli ilo ja kunnia maalata (otetaan uusiks myöhemmin!) ja ja ja... jos nyt unohdin jonkun, niin älkää lahdatko.

Ai niin, erityiset kiitokset Mikko Niittymäelle alla olevasta videosta. Tapahtumassa meno ja meininki ei kyllä ollut niin raffia kuin taustabiisissä, mutta vähintään yhtä hyvää.

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. noniin just "sää varauksella", lauvantain paskan sään takia venasin seuraavaan eli siihen 15.p että toi o sillo... no joo ei voi mitää

    VastaaPoista
  2. Ilahduttaa aina kun näkee Suomessa jotain kunnollista. Diggaan tuosta oikeanpuolimmaisesta.

    VastaaPoista
  3. Ja meni sit näköjään vasen ja oikea sekaisin, pitäis ehkä nukkuakin välillä. Mutta eipä siinä, kivan näköisiä nuo on kaikki.

    VastaaPoista

psykeone @ instagram