Näyttely: "CLUES TO HUMAN BEHAVIOUR: Planet Fun Fun"

10.45

Keravan Taidemuseo sijaitsee kiitollisesti samassa rakennuksessa toimistomme kanssa ja sinne on vapaa pääsy keskiviikkoisin, joten kulloinenkin näyttely tulee yleensä aina jonain keskiviikkona katsastettua. Eilen kipaisimme tässä blogissakin mainitun Markon kanssa lyhyesti käymässä syyskuun 9. auenneen ja 25. lokakuuta asti kestävän "CLUES TO HUMAN BEHAVIOUR: Planet Fun Fun"-näyttelyn läpi.

Alla muutamia kuvia ja hieman tietoa näyttelystä.Aivan ensimmäisenä huomioni kiinnittyi seinälliseen tatuoituja käsiä. Lähempi tarkkailu kertoi, että oikeastaan kyse ei kuitenkaan ollut varsinaisesti tatuoinneista - sanat on piirretty kuvissa esiintyviin käsiin kuulakärkikynällä. Kyseessä on Tero Juutin tatuointiperformanssi ja ilmeisesti kuka tahansa voi saada hänen piirtämänsä mukatatuoinnin käsiinsä kunhan hän vain on paikalla. Muistaakseni infotiskiltä sanottiin, että seuraavan kerran näin tapahtuu sunnuntaina klo 12-14.
Jostain kumman syystä erityisesti tämä kuva huvitti itseäni suuresti.

Oikeastaan varsinainen syy tulla näyttelyyn oli tällä kertaa Petri Ala-Maunus ja tämä hänen teoksensa "There is a Place in Heaven for Me and My Kind." Spottasin kuvan siitä jostain lehdestä ja oletin että näyttelyssä olisi lisääkin vastaavia. Olettamus oli väärä, mutta maalaus oli silti kiva nähdä ihan "elävänä." Sinänsähän keskenään törmäyskurssilla olevien asioiden naittaminen ei ole mitenkään uusi idea, mutta se toimii.
Tässä vielä yksityiskohta samasta maalauksesta.

 Thomas Westphalin teos (josta kuva on yksityiskohta) ei oikein auennut.

 

En oikein tiedä "aukesiko" myöskään Aleksi Tolosen teos "Gladiaattorien kotiin paluu" (ärsyttävällä yhdys sana virheellä) allekirjoittaneelle taiteena, mutta sain siitä riemua irti silleen... tietsä... mukavan lapsekkaasti! Muistan "Suomen Gladiaattorit" elävästi ja niitä kuvattiin tässä samaisessa rakennuksessa 90-luvun alussa. Vanhentuneet "gladiaattorit" ja ilmanpaineella toimivat nyrkit kohtaavat toisensa Tolosen toimesta niin, että ensimmäistä kertaa nyrkkien lähtiessä liikkeelle pelästyin vaikka osasin toki odottaa niin tapahtuvan. Mielenkiintoinen yksityiskohta (noin niinkuin omasta näkökulmastani) Tolosessa on se, että hänellä on graffititausta.

Oli siellä näyttelyssä paljon muutakin. Käykää ihmeessä katsomassa!

You Might Also Like

0 kommenttia

psykeone @ instagram