Valokuvaus: DJ Rx

10.31


Kun on sama pää kesät talvet on joskus hieman vaikeaa muistaa mistä on ehtinyt jo kirjoittaa ja mistä ei. Tästä en kuitenkaan ilmeisesti vielä?

Kuvailin DJ Rx:n kanssa heinäkuussa uusia promokuvia suhteellisen pitkän kaavan kautta; kuvauspäivä venähti jonnekin 13 ja 15 tunnin välimaastoon ja tunnelma alkoi loppua kohden olemaan jo melko hysteerinen. Olemme kuvailleet aikaisemminkin yhdessä moneen otteeseen ja Rx-Villen kanssa se on aina hauskaa - ideoita teemoista ja kaikesta muusta saa heitellä hyvinkin vapaasti ilmaan eikä herra artisti koskaan kieltäydy yhdestäkään ainakaan sen takia, että ne olisivat liian radikaaleja.

Alla kuvaussession satoa. 


Tämän kuvan työnimenä oli koneellani "Last Action Hero." Varsinaisen kohteen valaisu salamalaitteilla ja taustaan paistava laskeva aurinko loiva yhdessä aika mielenkiintoisen efektin. Voisi kuvitella, että Ville on liitetty kuvaan vasta jälkikäsittelyvaiheessa.

Ulkokuvissa on haettu post apokalyptista "wasteland warrior"-menoa ja siitä johtuen jälkikäsittelyssä koin oikeutetuksi vääntää mm. taivaan värejä huomattavasti reippaammin "avaruusväreiksi" kuin ikinä muuten tekisin. Ulkokuvissa vaatetus ja maskeeraus (murskatut grillihiilet ovat tie voittoon!) vaihteli ainoastaan vähän päivän mittaan, mutta siitä huolimatta lopullisiin kuviin koitettiin saada mahdollisimman erilaisia lopputuloksia. Valkoiset pukukuvat kuvattiin toimistollamme Keravalla päivän päätteeksi ja maskeerauksen tekemisen aikana repesimme kummatkin nauramaan niin moneen otteeseen, että hommasta ei meinannut tulla oikein mitään. Erityisesti näihin valkoisiin kuviin olen kuitenkin itse hyvin tyytyväinen ja niiden jälkikäsittely oli varsin opettavainen prosessi.

Todennäköisesti ensi vuonna kuvailemme uudestaan ja nyt kun tulta elementtinä tuli testattua kuvissa uskaltaa senkin kanssa silloin todennäköisesti leikkiä huomattavasti laajemmin.

Kuriositeettina alla vielä kolme kuvaa vuosilta 2005 & 2007. Toivottavasti jonkinasteista edistymistä näkyy. ;)You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Oikein hyvältä näyttää, pidän fiiliksestä ja "överiksi" viedystä jälkikäsittelystä tällaisessa yhteydessä, jossa se on perusteltua. Valkoisten kuvien käsittelyn opettavaisuudesta olisi mukava kuulla lisääkin. :)

  VastaaPoista
 2. Oliko ulkokuvat kenties kuvattu tuolla Vuosaaren sataman lähistöllä olevasta vanhasta ja hylätystä vesilaitoksesta? Jotenkin tuo näyttää hieman tutulta omiin silmiini.

  VastaaPoista
 3. VVK, osa välivaiheista taitaa olla tallennettuna, joten voisihan sitä huvikseen tehdä tosta vaikka erillisen blogientryn. Marraskuun aikana on mitä ilmeisimmin tulossa ainakin yksi kuvausprojekti, jossa jälkikäsittelyn rooli nousee vielä merkittävämmin esille.

  Stuf, tiedän paikan jota tarkoitat, mutta sitä ei tällä kertaa käytetty. Uudempia kuvia on kuvattu Vantaalla, Sörnäisten sataman alueella ja Keravalla. Vanhemmista kuvista löytyy Lahtea ja Malmia. :)

  VastaaPoista

psykeone @ instagram