Katutaide: Valopylväiden luukkujen uudet vaatteet

18.00

Nonni, nyt oli taas ihan pakko rynnätä kirjoittamaan hetken tauon jälkeen vaikka aika ei oikein vieläkään antaisi myöten. Törmäsin nimittäin juuri itselleni uuteen katutaiteen ilmenemismuotoon; valopylväiden luukkujen koristeluun. Mitä ilmeisimmin tässä touhussa käydään "lainaamassa" valopylväästä luukku, maalataan se ja palautetaan sitten paikalleen.

Kuvat kertovat jälleen parhaiten mistä on kyse: 


Kuvien lähde on "Katuvalo street arttia!"-ryhmä Flickrissä. Toivottavasti ette kovin suivaannu kuvien hienoisesta lainaamisesta.

Luukkujen irroittelu, pylväiden sisuskalujen paljaaksi jättäminen joksikin aikaa ja muu sen sellainen on varmasti asia, josta jokaisella on oma mielipiteensä ja kysymyksiä siihen päällä. Niin, onkohan se nyt vaarallista jollekin? En minä tiedä. Kai se voi ollakin tai sitten ei yhtään. Jos tietotasosi tästä asiasta on yhtä vajavainen kuin omani, niin teethän kaikille palveluksen etkä edes harkitse ryhtyväsi työn touhuun? Kiitos. Onkohan tämä sitten laitonta? Aivan varmasti on siinä missä muukin julkiseen omaisuuteen riipustelu ja niinpä tämän blogin kirjoittaja ei sellaiseen kehota. Onko siitä nyt sitten jotain haittaa sen jälkeen kun luukut ovat jälleen paikoillaan? No, se lienee subjektiivista.

Tosi hienoja nämä kuitenkin mielestäni ovat.

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. en suivaantunu ottamieni kuvien lainaamisesta. päin vastoin! hienoja luukkuja taas tulossa jossain vaiheessa helmikuuta. hienoa huomata, että jotkut jaksavat halailla terästolppien kanssa -20 asteen pakkasissakin :D

  toivottavasti leviäs laajemmallekin!

  VastaaPoista
 2. Kiva että kuvien lainaaminen oli ok. Se on tämäntyylisessä bloggailussa oikeastaan elinehto, mutta lupien perään ei ole oikein ajallisia resursseja aina kysellä vaikka tietysti pitäisikin.

  Pitää käydä tsekkaamassa itsekin noita uusia luukkuja. Hyvä meininki!

  VastaaPoista
 3. kaikkii flickriin dokumentoimiani juttuja saat luvatta laittaa esille jos koet tähdelliseks:

  http://www.flickr.com/photos/katuepavakivaltaalpr
  http://www.flickr.com/photos/lappeenrantastreetart
  http://www.flickr.com/photos/leprakatutaide ja
  http://www.flickr.com/photos/lepratylytys

  joutunu jakamaan useammalle, kun ei oo varaa maksaa kultapossujäsenyydesta :D

  pari hienoo laillista lappeenrannasta: http://www.flickr.com/photos/lappeenrantastreetart/3190613295/ ja http://www.flickr.com/photos/lappeenrantastreetart/3209780390/

  jälkimmäisen toteutti lempparini lappeenrannasta ttursk: http://www.ekosystem.org/tag/ttursk tsekitaut!

  hyvää kevättä!

  VastaaPoista

psykeone @ instagram