Maalaaminen: Sin City -seinämaalaus

8.28

Maalasin pari vuotta sitten pyynnöstä erään tuttuni olohuoneen seinään Frank Millerin Sin City sarjakuvista ja elokuvasta tutun Marvin. Kyseinen seinämaalaus on siitä lähtien ollut DeviantArt-galleriassani eniten hehkutettu työni, johon suhtaudun vähän kaksijakoisesti; toisaalta on totta kai mukavaa saada myönteistä palautetta, mutta toisaalta rehellisyyden nimissä kyseinen työ ei kerro yhtään mitään omasta luovuudestani. Jos se nyt jostain kertoo, niin siitä että osaan käyttää paria tietokoneohjelmaa, skalpellia ja spraymaalia ja siitä, että Frank Miller on aika kova setä.

Alla hieman kuvia maalailusta ja seinän luomisprosessista alusta lähtien.

Täältä se lähti. Googlen kuvahaku on yllättävän kiva, mutta hieman epäilyttävä kaveri tällaisissa projekteissa.Tässä vaiheessa kuva on otettu Illustratorin käsittelyyn ja siinä näkyy osa vektoreiden kiintopisteistä. Vektoreiden kanssa nysvääminen on aika työlästä, mutta ei lopulta mitenkään pakollinen osa tätä prosessia.Seinien, katon ja lattian sekä huonekalujen suojaamisessa on hyvä pistää hommat pikkasen överiksi mieluummin kuin jättää sentin vajaaksi. Spraymaalista lähtevä pöly on kovaa leijumaan ympäriinsä.Näin ison alueen maalaaminen olisi oikeastaan periaatteessa kätevämpää lateksimaalilla telaa käyttäen. Käytännössä se ei kuitenkaan anna sellaista jälkeä, jonka tähänkin maalaukseen halusin ja lateksimaalilla ei oikein tuppaa saamaan tarkkoja reunoja teippauksien kanssa aikaiseksi. Se nimittäin pyrkii teipin alle ja antaa siten aaltoilevan ja epätarkan reunan.Sitten ei muuta kuin tietokoneella (Photoshopilla ja Illustratorilla tarkemmin sanoen) esityöstetty kuva kalvolle, kalvo piirtoheittimeen ja kuva seinälle. Seinään laitoin kontaktimuovia ja kuvion leikkasin irti apteekeista löytyvillä kertakäyttöisillä skalpelleilla.Kun kuvio on leikattu irti se maalataan halutulla värillä. Kannattaa suosia ohuita kerroksia, koska paksut lähtevät valumaan, irrottavat kalvoa seinästä ja tekevät tahroja sen reunoille.Tältä se sitten näytti kalvojen poistamisen jälkeen. Alunperin taustalle oli tarkoitus tulla kaupunkimaisemaa (josta olikin kuvaa ylempänä) samasta sarjakuvasta, mutta totesin että maalaukseen olisi tullut liikaa yksityiskohtia ja se olisi siten ollut melko levoton.Lopullinen tuotos.


Mikäli pidätte tästä maalauksesta, niin ei muuta kuin rohkeasti itse tekemään vaan. Se ei oikeasti ole mitenkään mahdotonta ihan keneltä tahansa - mitä nyt vaatii aika paljon kärsivällisyyttä. Vastailen tarvittaessa lisäkysymyksiin aiheesta ja olen myös tilattavissa maalaamaan.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Huh huh, kylläpäs tuli komeen näkönen. Toi kontaktimuovin käyttäminen vaikuttaa kyllä pirun hyvältä idealta tuossa, pitää pitää mielessä kun uuteen kotiin muuttaa.

    VastaaPoista
  2. Joo, se on kätevää tavaraa, mutta kannattaa huomioida se etteivät kaikki kontaktimuovit lähde kauhean hyvin irti sileistä pinnoista jättämättä jälkiä. Lateksimaalatuilla betoniseinillä toi on kuitenkin suhteellisen turvallinen tekniikka - käytännössä mitään ongelmia ei ole ilmennyt. :)

    VastaaPoista

psykeone @ instagram