Halloween tuli ja meni, mutta...

16.55

...kun en kerran ehtinyt sitä ennen kirjoittamaan tästä asiasta, niin kirjoitanpa edes nyt ennen suomalaista pyhäinpäivää.

Halloween on kaiken kaikkiaan varsin ämeriikkalainen juhla ja allekirjoittaneella on kyseiseen kansakuntaan ja sen tapoihin erittäin kompleksi viha-/rakkaussuhde vaihto-oppilasvuoden peruina. Vastustan lähes verisesti suurinta osaa niistä jenkkitavoista, joita Suomeen koitetaan juurruttaa, mutta pidän valtavan paljon naamiaisista. Halloween on mainosslogania seuraillen "ihana tekosyy" vetää päälleen jotain erikoista, kummallista tai jopa naurettavaa. Oma tämän vuoden asuni (pingviini) kuului ehdottomasti viimeksi mainittuun kategoriaan.

15 vuotta sitten ollessani Ämeriican Yhdyswalloissa en Halloweenina saanut kaivertaa kurpitsaa. Se olisi kuulma ollut liian sotkuista ja sitäpaitsi veikkaan etten olisi tehnyt sitä kuitenkaan vaikka olisin saanutkin - teiniminäni oli joskus raivostuttavan tarkka siitä ettei tehnyt "uncooleja" asioita ollakseen kuitenkin lopulta melkoinen nörtti. Näin myöhemmällä iällä nörtteilen mielelläni kaiken maailman askartelupaskartelujen ja taiteiluhippeilyjen parissa, joten tänä vuonna päätin vihdoin sitten ottaa erän kurpitsan kanssa.

Alla kuvia siitä miten meni ja mikä oli lopputulos.The final product gives reason to celebrate! Kaivertelussa oli suhteellisen paljon työtä, mutta se oli varsin mukavaa. Työkaluina käytin kertakäyttöistä skalpellia ja pienintä terävää keittiöveistämme. Mikäli päädytte puuhastelemaan kurpitsojen kanssa itse, niin suosittelen lämpimästi tekemään yläosan "luukusta" isomman kuin minä tein niin siitä on helpompaa kovertaa sisustan ulos.

Kurpitsa päätyi lopulta lahjaksi ja oli ilmeisesti pidetty sellainen. Tähän lopuksi vielä Halloween-fiilistelyä muutaman vanhan leffajulisteen muodossa.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hieno kurpitsa! Arvet on hauskoja. Viimeinen juliste on oikeasti varsin hämmentävä. "Isin kipupalatsi"...

    VastaaPoista
  2. Yllättävän kivasti noissa kurpitsalyhdyissä tuntuu valo hohtavan läpi vaikka ei rikkoisi kuin ihan ulomman kuoren. Toi antaa aika päräyttäviä mahdollisuuksia ja josko vaikka muistan niin niistä vois kirjoitella ensi vuonna. :)

    Retrojulisteet on muista ihan huippuja ja toi hämmentävyysfaktori on pelkkää bonaria. :D

    VastaaPoista

psykeone @ instagram