Maalaaminen: Taulu tilauksesta

14.12

Yksi työmäärältään "semimittava" oma projektini on jälleen valmistunut ja nyt kun se on päätynyt lopulliselle omistajalleen voinkin kertoilla siitä hieman enemmän. Erään tuttuni ystävät lähestyivät minua noin kuukausi sitten ja pyysivät tekemään graffitityylisen taulun valmistujaislahjaksi tälle tutulleni. Oikeastaan aikani on ollut jo pitkään melko kortilla, mutta suostuin projektiin välittömästi, koska tiesin että taulu menee lopulta mukavalle miehelle - mukaville ihmisille kun tekee paljon mieluummin kaikenlaista kuin ikäville.

Tauluun haluttiin teksti "Street Coder 6 - Advanced DI edition" ja ehdotin itse että tekisin siihen myös potretin vastaanottajasta. Syystä tai toisesta (No, syy oli se että taulupohjat olivat edullisempia kuin uskoin niiden olevan) päätin ryhtyä toteuttamaan suunnitelmaa suhteellisen kunnianhimoiseen 70x200cm kokoon. Sain kulumaan muutaman tunnin ihan nyanssien, semantiikan ja kaiken muun mukavan miettimiseen kotisohvallani; "jos siinä kerran lukee 'street coder', niin siitä ei saa tehdä liian kliinistä vaan siitä pitää näkyä se 'street.'", "tämä tulee kuitenkin sisätiloihin, joten pitääpä miettiä väriskaala siedettävän rauhalliseksi, mutta olla tekemättä siitä turhan laimeaa", "pitäisiköhän pyrkiä tekemään siitä potretista mahdollisimman realistinen vai pitäisiköhän laittaa siihen omaa näkemystä voimakkaasti mukaan" ja muuta sen sellaista. "Kalvosulkeiset" saivat muuten projektin edistyessä kohti loppua minulle sanana aivan uuden merkityksen ja vielä tälläkin hetkellä kotonani on aikamoinen kaaos leikatusta muovista.

No, pidemmittä puheitta kuviin:


Taulun taustaa, jonka malli on omankin olohuoneeni seinällä komeileva Sandbergin "Pedro"-tapetti. Otin tätä varten siis tapetista kuvan, pienensin kuvion mahtumaan kahdelle A4-kalvolle ja leikkasin itseni puuduksiin yksityiskohtien kanssa. 
Vanha ystäväni Erittäin Pölyinen Piirtoheitin pääsin jälleen avuksi luonnoksen kanssa, jonka heijastin seinälle.


 
...ja siitähän sitä kalvoa sitten alkoikin kertymään.


 
Ensimmäiset kirjaimet maalattuna taululle. Kyllä, ne ovat viiden sentin kolikoita - pahoitteluni kaikille rahan väärinkäytöstä.


 
Tässä jo muutama kirjain taululla. Halusin osaan kirjaimia "underspraytä" antamaan "katuviboja" ja kirjainten väripeiton toisiinsa verrattuna hieman erilaiseksi. Siinä oli jonkin verran tasapainoiltavaa; kuinka paljon on tarpeeksi muttei liikaa underspraytä ja kuinka paljon on tarpeeksi peittävä kerros maalia? Mikäli kirjaimet eivät olisi menneet osin toistensa päälle olisin varmaankin tehnyt kirjainten täytöistä haaleammat. 
Sitten hypätäänkin jo valmiiseen maalaukseen. Harmillisesti en tullut ottaneeksi kuvia potretin teosta, koska se oli prosessina aivan toisenlainen kuin "graffitiosan" tekeminen. Ehkäpä sitten seuraavalla kerralla.


En malttanut olla ottamatta vielä muutamaa yksityiskohtakuvaa, joten tässä niitä:

 

 

 

 


Loppuvaiheessa innostuin vaihteeksi myös höpöttämään kameralleni.

Puolivalmis taulu pääsi esiintymään tiistaina eräässä lehdessäkin, mutta siitä voisin kirjoitella vaikka huomisissa enemmän. Seuraavat omat projektit ovatkin sitten videolla mainitusti toinen taulu ja pitkään valmisteilla ollut longboard - kummatkin pukinkonttiin.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Oh, koukutuin jo ensimmäisestä postauksesta. Tein joskus tämän tyyppistä taidetta, mutta täysin harrastelijapohjalta. Enää sille ei oikein ole aikaa, eikä ehkä taitoakaan, mutta joku koputti tuolla sisällä kun tätä katselin. Hienoa jälkeä! Tänne tulen uudelleen, nyt lukemaan vanhempia tekstejä.

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa lukijaksi ja kiitoksia kehuista. :)

  Harrastelua näiden tällaisten kanssa puuhastelu on itsellenikin - jos ihan rehellisiä ollaan, niin tämänkään taulun kanssa en lupautuessani tekemään sen ihan kauhean hyvin tiennyt miten toteutus lopulta tapahtuisi. Itseasiassa toi on lähes palkitsevinta näissä jutuissa; kun ei tiedä miten joku juttu tehdään, niin siihen ongelmaan joutuu kehittämään jonkun oman ratkaisun ja oppii samalla uusia työskentelymetodeja.

  Aikaahan tämä ottaa ja kärsivällisyyttä, mutta kun niitä löytyy niin kuka tahansa pystyy samaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Teoksen uusi omistaja on erittäin ylpeä siitä! Kaiken kaikkeaan erinomainen pläjäys!

  VastaaPoista
 4. Aijai, todella muikeaa jälkeä taas kerran!

  VastaaPoista

psykeone @ instagram