Fazerin "Pantteri Street 8 crew"-graffitimeiningit

11.31

Näin helmikuun puolella on lienee jo pikkuhiljaa aika aloittaa bloggaaminenkin vuodelta MMXII. Voihan voihan, kirjoittamisen ja julkaisun ääreltä pois on nyt oikeastaan eniten pitänyt se, että kaiken maailman materiaalia blogiin on ehtinyt kertymään sellaisia kasoja etten edes oikein tiedä mistä aloittaisin sitä kaikkea purkamaan. Aloitetaanpa siis vaikka ajankohtaisimmasta.


Minä ja seitsemän muuta taiteilijaa muodostamme Fazerin "Pantteri Street 8 crew:n", joka tulee kevään aikana toteuttamaan maalaukset kahdeksaan eri kaupunkiin. Tällaiseen touhuun mukaan pääseminen on allekirjoittaneelle kunnianosoitus ja homma on kaikin puolin erittäin mielenkiintoinen. Kaikki ne pinnat joille meidän on tarkoitus maalailla ovat isoja, hyviä ja näkyvillä spotteja. Graffitipuolta edustaa itseni lisäksi ainakin Aleksi Vanninen, mutta myös monilla muilla tekijöillä on ilmeisesti graffititaustaa. Tämän lisäksi joukkoon mahtuu selkeästi katutaideorientoineempaa porukkaa, joten saapa nähdä mitä kukakin seinälleen duunaa.


Aleksin ja allekirjoittaneen lisäksi mukana ovat Elmeri Terho, Pietu Kotila, Kiia Beilinson, Antti Männynväli, Juha Liede ja Maria Taari. Maalausten luonnosteluvaihetta on tarkoitus tehdä yhteistyössä yleisön kanssa ja tätä tarkoitusta varten Facebookista löytyy piirtotyökalu. Meille on annettu aika lailla vapaat kädet sen suhteen mitä maalauksiimme lopulta pistämme ja olen vähän ajatellut meneväni eteenpäin "Life is Sweet"-teemalla. Kyseisen tekstin lisäksi ajattelin duunata seinääni erilaisia sarjakuvahahmomaisia eksoottisia eläimiä. Jos haluat auttaa niiden hahmottelussa, niin ei muuta kuin piirtelemään sinne Mikkelin seinään Fäsärissä. Osallistujien kesken arvotaan joka perjantai Pantteri-tuotteita ja omalla kohdallani osaan sanoa, että piirroksellaan pääsee helpoiten mukaan lopulliseen maalaukseen kun näen että piirtämisen kanssa nähty vaivaa. Mikään huippupiirtäjä ei tarvitse olla - teen yleisön luonnosten perusteella sitten kuitenkin omat versioni hahmoista.

Aloitin testailemaan piirtotyökalua muutama päivä sitten ja ajattelin piirrellä sillä joka päivä vähän lisää. Tällä hetkellä on syntynyt tällaista keskeneräistä:


Yllä oleva kuva ei nyt sitten ole sen Mikkeliin tulevan työn luonnos vaan sitä mitä mieleen sattui juolahtamaan sillä hetkellä kun ensimmäistä kertaa piirtotyökalun avasin. Sen oikean maalauksen luonnoksen teen todennäköisimmin ihan perinteisesti paperille.

Ai niin, videohaastatteluakin ensifiiliksistä on tarjolla:


You Might Also Like

0 kommenttia

psykeone @ instagram