Hyvää itsenäisyyspäivää

0.00


Kerrankin päätin ihan ottaa kantaa maalauksellani. Tarkoitushan oli siis huumorin keinoin sanoa, että tiettyjen poliittisten tahojen kannanotot, joissa pistetään kummallisesti vastakkain seksuaalivähemmistöjen oikeudet ja sotaveteraanit ovat mielestäni melko hanurista. Aiheesta osuvasti lisää täällä ja vaikkapa täälläkin, joskin osittain.

Kannan ottamisessa on helposti se huono puoli, että joku saattaa vetää siitä herneen nenäänsä. Tätä maalausta tehdessä ohi kulkenut vanhempi rouvashenkilö päätti aloittaa kanssani dialogin maalauksen aiheesta ja sen viestistä ilmoittamalla kuuluvaan ääneen kuinka epäkorrektina hän sen aihetta pitää ja kuinka hän aikoo olla asiasta yhteydessä eteenpäin sen takaamiseksi ettei tällaisia juttuja enää mihinkään maalata. Hetkittäin kiivaankin keskustelumme aikana ilmeni kuitenkin että hän oli ymmärtänyt kannanoton lähes päinvastaiseksi kuin itse sen tarkoitin. Lopulta pääsimme asiasta kuitenkin jonkinasteiseen yhteisymmärrykseen - hyvä asia sinänsä.

Taiteen tarkoitus on käsittääkseni herättää tuntemuksia sen kokijoissa ja näkijöissä eikä näiden tuntemusten ole aina välttämättä oltava pelkästään positiivisia. Niinpä varaan itselleni oikeuden vastaisuudessakin provosoida tarpeen niin omasta mielestäni vaatiessa sillä mitä teen. Lähtökohtaisesti tarkoitus ei ole kuitenkaan suoranaisesti loukata ketään, mutta loukkaantuahan voi mitä kummallisemmista asioista - kuten vaikkapa nyt siitä että "homot tanssivat linnassa."

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Alla vielä muiden maalareiden tuotokset samalta päivältä samalta seinältä.


PS. Seuraava blogikirjoitus käsittelee sit ihan muiden juttuja. Jos joku ei pysy housuissaan, niin googlatkaa "Paramodel."

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. mahtavaa duunia taas jälleen kerran (Y)
  Oisko sul aikaa tulla turkuun, koittamaan kupittaan uutta graffittiparkkia? (Aidan luona voi olla kuhinaa, joten eikun jonon perään:D)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia vaan. :)

  Turkuun on tarkoitus rynnätä maalaamaan viimeistään keväällä. Tänäkin vuonna olin oikeastaan ajatellut käydä kiertämässä kaikki maamme luvalliset maalausseinät, mutta niitä pystytettiin näin loppuvuonna muutama lisää ja siinähän se projekti sitten kosahti.

  VastaaPoista
 3. Meitsi diggaa täst blogist aivan jäärrrkyttävästi! BIG UP!

  Oiskohan mahollista saada joskus jotain old school muistelmia graffitin parista? Jos sellasia siis löytyy, ne on aina mukavaa luettavaa.

  VastaaPoista

psykeone @ instagram