Keravan graffitiseinän kevätremontti grillaillen ja chillaillen

9.34

Keravalle viime vuonna pystytetty luvallinen graffitiseinä oli vuoden 2010 aikana niin suosittu, että talveen mennessä sen pintaan oli ehtinyt kertymään puolisen senttiä paksu kakku lateksi- ja spraymaaleista. Talven kovilla pakkasilla maalikerros lähti lohkeilemaan useista kohdin pohjia myöten ja koska halusimme välttää Porvoon seinän kohtalon (seinä on usein kohdin kamalassa kunnossa ja maalikerrosten välille on muodostunut mm. vesitaskuja) päätimme pitää pienet kevätremppailut viime lauantaina.


Kahdentoista kieppeillä kokoonnuimme seinän äärelle mukanamme äänentoistovempeleet, perhe Sahrmanin lainaama grilli, viereisen K-Market Kalevantorin sponssaamat makkarat ja nippu talttoja sekä muita kunnostamiseen tarvittavia välineitä - nämä sponssasi ystävällisesti Keravan nuorisotoimi.



Talttaaminen oli melkoista graffitiarkeologiaa. Joistain kohdin seinää lähti kymmenien maalikerroksien isoja paloja paljastaen tunnistettavia yksityiskohtia viime kesän maalauksista.




Talttailuiden, grillailuiden ja chillailuiden lopputulos on toki visuaalisesti aivan kamala, mutta pitää seinän miellyttävämpänä maalata taas jonkin aikaa. Suuret kiitokset kaikille tapahtumaan tavalla tai toisella osaa ottaneille tahoille.

Tällaisia "community happeningeja" voisi mun mielestäni olla enemmänkin ja olenkin tekemässä sellaisista pientä ehdotusta eteenpäin. Siitä lisää myöhemmin.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. TIKKAAT OIS AUTTANU!

    VastaaPoista
  2. haha siellä se mun viime kevään kupari piissi paistaa, kävin tsekkaamassa maanantaina seinän ja ihmettelin että näyttipä tutulta ja nyt tajusin vasta

    olisin ollu halukas tulemaan jeesimään jos olisin tästä tienny, mut seuraavalla kerralla sitten

    tässä muute makro shotti noin kuukaus sitte tippuneesta palasta: http://farm6.static.flickr.com/5188/5550179165_629b741d74.jpg... kelasin sillon et mitä tolle seinälle olis tehtävissä kun biittejä tippuu

    VastaaPoista
  3. Helkkarin hienoa pintaa, eritoten tuo kolmas kuva on täyttä taidetta! Levyt irti ja gallerian seinille. :)

    VastaaPoista
  4. Jake, mulla on kanssa tajuton kasa tota seinältä poistettua maalikerrosta täällä toimistolla. Ajattelin tsekkailla josko siitä saisi jotain värkkäiltyä.

    MK, oli kyl hauskaa kaivella noita kerroksia esiin, koska siinä kaivelun lomassa nähtiin tunnistettavia osia useammasta päällekkäin oleesta maalauksesta. ^_^

    Tuli muuten soitto tosta julisteesta. Oon näköjään ollut mukavassa koomassa sitä tehdessäni ja laittanut siihen väärän osoitteen. Oikeahan on toki Loitsutie 1. Taikatie 1 on parin korttelin päässä ja siinä sijaitsee kebabravintola. :D

    VastaaPoista

psykeone @ instagram