Näyttelyt: Nug @ Make Your Mark & "Robots" @ Geezers

11.08

On hauskaa havaita, että graffiti- ja katutaide saa entistä enemmän jalansijaa myös sisätiloissa näyttelyiden muodossa. Tällä hetkellä Helsingissä on nähtävillä parikin mielenkiintoista näyttelyä, jotka kävin katsastamassa ystäväni kanssa toissapäivänä.

Make Your Mark Galleryssä on esillä ruotsalaisen graffititaiteilijan Nugin töitä. Make Your Mark avattiin pari viikkoa sitten osoitteessa Kaasutehtaankatu 1 (Suvilahti, rakennus 5), 00540 Helsinki. Käytännössä paikka sijaitsee Suvilahden luvallisen graffitiseinän välittömässä läheisyydessä näin talvella paksun lumikerroksen peitossa olevan hiekkakentän toisella puolella. Gallerian lisäksi tarjolla on mm. spraymaaleja (Ironlakia ja Montanan 94:sta), muita taidetarvikkeita ja vaatteita. Nug taas on sen verran legendaarinen hahmo, että vaikka töitä ei näyttelyssä esillä olekaan kuin suhteellisen rajatusti, niin ne kannattaa käydä katsomassa - ne on nimittäin toteutettu veikeällä tavalla, jonka aion itsekin kylmästi varastaa johonkin työhöni joskus. Alla muutama kuva aiheesta.Pysäytyskuvia Nugin "Territorial Pissing"-videoteoksesta

Yleisnäkymää kaupan puolelle

Edellisen lisäksi Geezersissä (Pengerkatu 22, Helsinki) pyörii tällä hetkellä Janne Jääskeläisen "Robots" - näyttely, joka tarjoaa katsottavaksi spraymaalipurkeista ja suuttimista kasattuja robotteja sekä tauluja samalla teemalla. Alla muutama kuva siitäkin.Sekä Make Your Markissa että Geezersissä näyttelyt vaihtuvat ilmeisesti kuukauden välein. Saisikohan sitä itsekin kasaan tarpeeksi näyttämisen arvoista materiaalia jompaan kumpaan?

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Sama anonyymi kuin tuossa edellisessä13. maaliskuuta 2011 klo 15.54

  Noista canvastauluista sen verta että itellä ois yks sellanen prokkis menossa ja aattelin kysyä onnistuuko maalaus niihin montanalla,ironlakilla,clashilla jne? vai pitääkö tussilla ruveta työstään.

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä niille voi suoraan spraymaalillakin vääntää ja niin mä itsekin teen taulujeni kanssa; teen pohjat Belton Molotowilla (joka kuivuu nopeammin kuin mainitsemasi ja sopii siten tällaiselle kärsimättömälle miehelle) ja seuraavia kerroksia spraymaalilla, akryylimaaleilla, musteella ja maalitusseille miten nyt sattuu mieleen juolahtamaan. :)

  VastaaPoista
 3. Nonii täytyy lähteen yrittään.. ja jos sais vaikka omaaki blogia joskus pystyyn ni pistelllä kuvia :D

  VastaaPoista
 4. Jos käytät Molotowin tusseja, kannattaa pohjamaalata Molotowin sprayllä, niin saat halkeilematonta jälkeä. Esimerkiksi hardcorelle tussailu voi saada Molotow tussien värit halkeilemaan...tietysti voi käyttää hyödyksi, jos sellasesta jäljestä tykkää. :-)

  VastaaPoista
 5. MK, mä olen lähtökohtaisesti aika Molotowin miehiä eli käytän lähes ainoastaan kyseisen valmistajan maaleja tottumuksesta. Toi halkeiluasia on ihan totta erityisesti silloin kun työstää tuoretta pintaa - sama ongelma ei niinkään toistu kun edelliset kerrokset on päästänyt kunnolla kuivumaan.

  VastaaPoista

psykeone @ instagram