Graffiti: Oodin piknikpäivän satoa Salosta

10.36

Kuten edellisessä kirjoituksessa mainitsinkin olin menossa lauantaina Saloon maalaamaan "Oodi Piknik"-tapahtumaan. Kutsu kävi pari viikkoa ennen tapahtumaa ja lupauduin tulemaan paikalle vaikka tiesin etukäteen olevani lomallakin niin kiireinen ettei aikaa luonnosteluun tulisi jäämään, joten saavuin paikalle matkalla maalaustani päässäni luonnostelleena.

Allekirjoittaneen lisäksi paikalla oli myös kaksi muuta graffitimaalaria ja saimme kuin saimmekin piissit väännettyä siitä huolimatta että tapahtuman katkaisi hetkeksi melkoinen ukkossadepuuskatuulimyräkkä. Alla pieni kuvakooste maalailuista. Kuvista kiitokset Tiina Monoselle.

Why so serious? No ehkäpä siksi että maski näyttäisi olevan huonosti kasvoilla.

Tämä kuva ei ole täällä esittelemässä suomalaisen miehen komeaa kehoa vaan sitä, että graffitimaalarille pieni sade ei ole este. Ei muuta kuin paita pois, kuivaushommiin ja lähettämään joku ostamaan lähimmästä kaupasta halvin mahdollinen uusi tilalle.
Ei niin optimaalisesta säästä huolimatta paikalla oli paljon yleisöä.
Tältä kokonaisuus näytti valmiina.

You Might Also Like

9 kommenttia

 1. Tulipa hieno noin niinkun ilman paperisketsiä. Mahtavat värivalinna ja kiillot saa kans plussaa, kun "rikkovat" tavanomaista <3 Eipä noista kahdesta muustakaan piissistä moittimisen sanaa!
  Kutsun sut maalaamaan tähän käpykylään, jos joskus saadaan laillinen seinä tai muuta häppeningiä ja silloin vielä maalaat. Voi mennä nimittäin aaaika kauan ennenkun nää meidän jästit saadaan taipumaan... :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia vaan. :)

  Eiköhän noita laillisia seiniä ruveta pikkuhiljaa saamaan enemmän muuallekin. Niiden hyödyt pystyy perustelemaan melko vedenpitävästi - asiasta kun on tehty tutkimuksiakin. Kaiken muun ohella olis tarkoitus jossain vaiheessa tehdä "näin haet kotikaupunkiisi luvallista graffitiseinää"-infopaketti, johon koostan sitten kaikkea omasta mielestäni relevanttia myös muiden hyödynnettäväksi.

  VastaaPoista
 3. Lisää propseja ropsii siihen suuhtaan! Infopaketti kuulostaa mitä parhaimmalta! Itse lähestyin kasvatus- ja vapaa-aikatoimea vireillepanokirjellä, jossa pyysin heitä järjestämään tilaisuuden graffiteista kiinnostuneille, jotta sadaan asiat rullailemaan ja tieto liikkumaan. Tuo vireillepanokirje on ollut kohta puoli vuotta "valmisteltavana", mikä kuulostaa suhteellisen byrokraattiselta ajalta..:D Eipä täällä helvetin tulirotkossa näytä olevan hirvittävän älyllistä toimintaa muutenkaan, kun puhutaan graffiteista, nimittäin paikallinen Nuoriso- ja liikuntapalvelupäällikkö on kertonut oman kantansa olevan kaikkia graffiteja kohtaan kielteinen. Jeps mut se winetyksestä. :) Uudet keinot ovat kyllä tervetulleita.

  VastaaPoista
 4. Mistäs oot montana blackia säätäny,meinaan kun ei suomesta taida saada?..

  VastaaPoista
 5. Näkyykö kuvissa jossain sitäkin? :) Kyllä me maalattiin noi maalaukset pääsääntöisesti Clasheilla kuitenkin. Jos jossain vilkkuu Blackeja, niin sit ne on vuosia vanhoja jostain mun jämälekojeni joukosta.

  VastaaPoista
 6. Kyllä montanaakin suomesta nykyään saa! Turusta wear it (kallista huonompi) ja cameleon paino jyväskylässä mistä saa tilattuakin niitä maaleja ja ei ole pahat hinnatkaan verrattuna wear ittiin

  VastaaPoista
 7. Kyllähän Montanaa aikaisemmin sai ties mistä, mutta maahantuonnissa oli katkoa BH Colorsin lopetettua. Ilmeisesti osaa Montanan tuotelinjoista ollaan kuitenkin tuomassa nyt maahan toisen toimijan toimesta.

  VastaaPoista
 8. montanaa saa myös helsingistä (make your mark) ja jyväskylästä (cameleon paino)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepa, nykyään saa tosiaan. Asia on muuttunut myönteisesti parissa vuodessa. :)

   Poista

psykeone @ instagram