Graffiti: Kirkkonummen graffitiseinän avajaiset

12.55

Luvallisia graffitiseiniä on tänä vuonna noussut piristävän monta kappaletta ja eilen oli Kirkkonummen vuoro saada omansa. Kirkkonummen seinästä oli puhetta jo viime vuonna, mutta näissä graffitiasioissa asiat yleensä etenevät suhteellisen rauhalliseen tahtiin, koska luvallisen seinän pystytysprosessi sisältää muutaman kuorma-autollisen byrokratiaa.

Alla hieman kuvia ja sitten lisää jorinaa.

Tässä on ensimmäiset näkymät Kirkkonummen seinältä. Pakko myöntää että hieman sapetti kun poliisin oli ollut pakko tunkea paikalle vaikka sille ei ollut mitään näkyvää tarvetta. Ilmeisesti Kirkkonummen poliisilla on käsissään ylimääräistä aikaa ja mikäs siinä on luvallisen graffitiseinän päälle huonoja viboja luodessa ja kädet taskuissa seisoskellessa kun palkkakin kerran juoksee. Ei näin.

Seinä on kolmisenkymmentä metriä pitkä ja toisin kuin lähes kaikki muut luvalliset seinät Suomessa tälle voi maalata molemmin puolin. Korkeus on sitä normaalia jotakuinkin kahta ja puolta metriä.

Seinän toinen puoli
Seinän käyttösäännöt. Nämä oli mielestäni toteutettu hyvin; kun keskitytään olennaiseen eikä koiteta laittaa liikaa sääntöjä seinien käyttöön niin ne säännöt tulee luettuakin ja niinpä niitä myös todennäköisemmin luetaan. Täällä Keravallakin pitänee karsia hieman sääntölistaa jos se vaan on mahdollista, koska pelkäänpä ettei kukaan lue ko. listaa sen pituuden takia.

Kaiken kaikkiaan meno ja meininki oli varsin hyvä. Menin Kirkkonummelle osin senkin takia, että puhuin siellä samalla erään tahon edustajien kanssa mahdollisesti heille rakennettavasta luvallisesta graffitiseinästä. Liputan sen puolesta, että "töhryongelmaan" luvalliset seinät alkavat auttaa merkittävämmin siinä vaiheessa kun jokaisella muutaman kymmenen tuhannen asukkaan kaupungilla tai lähiöllä on omansa - erityisesti nuoret kun eivät pääse liikkumaan omistaan muualle ollenkaan samalla tavalla kuin me aikuiset ja jos luvallista seinää ei ole lähistöllä olemassa, niin on todennäköisempää että he hakeutuvat luvattomille sen sijaan että lähtisivät kauemmaksi maalaamaan.

Mielenkiinnolla odottelen mitä kaikkea tässä saadaan talven aikana aikaiseksi ja mihin kaikkialle luvallisia graffitiseiniä ensi keväänä ja kesänä ilmestyy. Juuri nyt on kuitenkin aika hyvä fiilis siitä että sattuu olemaan graffitimaalari.

Edit: Tärkein meinasi unohtua, mutta tässä se edittinä. Kirkkonummen graffitiseinä sijaitsee paikallisessa urheilupuistossa jäähallin vieressä. Osoitetta on... ehkäpä... Vanha Rantatie 8, Kirkkonummi.

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. No niinpä tietysti noita poliiseja. Hyvää ensivaikutelmaa tosiaan vaan kaikille.

  VastaaPoista
 2. jes ! poliisi on ystävämme, mut niin hyvä että sinnekkin päin seinää saatiin !

  VastaaPoista
 3. Mulla ei yleisesti ottaen ole mitään poliisia vastaan, mutta tällainen perseily ottaa aivoon. Äkkiseltään virkavallan läsnäoloon ei löydä muuta syytä kuin tahallisen ja harkitun maalariporukan provosoinnin ja luvallistenkin seinien maalaustouhujen leimaamisen heti alusta lähtien.

  Mut se siitä. Seinä on jees.

  VastaaPoista
 4. On se mahtavaa että tätäkin taiteen muotoa aletaan ymmärtää,edes vaikka väkisin. Itse vanhempana maalaajana toivoisin kuopioon luvallista paikkaa jossa vois rauhassa mennä itseään toteuttamaan , nytkun ikääkin alkaa olla niin ei tule enää kun mietittyä kuinka hauskaa se olikaan :) T. Ehkäpä joskus vielä..

  VastaaPoista
 5. Se Kuopion uimahallin (?) takana oleva seinä ei siis ilmeisesti ole laillinen? Toivottavasti teillekin saadaan seiniä sinne pikimiten. Nyt tuntuisi olevan aika hyvä aika sellaista läpiajamiseen. :)

  VastaaPoista
 6. Ei se ehkä laillinen ole,mutta ei ketään näy kiinnostavan mitä siellä tapahtuu..

  VastaaPoista
 7. Verkkonummi (siis http://verkkonummi.fi ) sanoo aikovansa kuvata mahdollisimman paljon Kirkkonummen seinän graffiteja. Siellä on niitä jo aika liuta.

  Seinä Kirkkonummella on hyvä juttu. Samanlaiset Masalaan ja Veikkolaan.

  VastaaPoista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

psykeone @ instagram