Graffiti: Kesäpäivä auringossa

12.27

Jostain syystä oli ihan sellainen fiilis, että olen kirjoitellut graffitijutuista lähiaikoina ihan hirveästi, mutta taaksepäin entryjä katsomalla kävi ilmi ettei asia ole ihan niin. Niinpä on jälleen korkea aika kaivaa spraymaalijutut esiin ja kertoilla hieman viime lauantain visiitistä Porvooseen.

Alunperin olin ajatellut suunnata Suvilahteen Helsinkiin maalaamaan, mutta kyseiselle seinälle ei menneenä viikonloppuna ollut Flow-festivaalin takia menemistä. Porvoossa sijaitsevassa laillisessa seinässä on kuitenkin puolensa Suvilahteen verrattuna: siellä saa maalata yleensä hyvinkin rauhassa (lukuunottamatta viereisen skeittiparkin teinien räkimisen, jatkuvan kiroilun ja umpityperien juttujen kuuntelemista) ja seinä itsessään on jykevämpää tekoa & korkeampi. Tällä kertaa sääkin suosi viime kertaa paremmin ja koko päivän sai maalailla auringonpaisteessa. Pari tuntia aloittamisen jälkeen ystäväni Katja (joka tekee tällä hetkellä graffitikulttuurista presentaatiota taidehistorian kurssille) liittyi seuraani katselemaan maalaamista ja kyselemään asiasta. Siinä vastailemisen ohessa tulin käyttäneeksi piissin tekemisessä ensimmäistä kertaa myös stencilejä (joita olen toki muuten käyttänyt ties kuinka paljon, mutta jostain syystä en tällaisessa yhteydessä) ja seinän pienimuotoista teippailua.


Ensimmäiset linjat ja hieman fillejä seinässä.


Maalatessa oli niin kivaa, että lisää kuvia ei muistanut ottaa ennenkuin fillit ja taustat olivat lähes valmiina.


Kummasti tämä reilu 190cm pituuttakaan ei meinaa aina ihan riittää maalatessa.


Alla hieman yksityiskohtakuvia:
...ja se lopullinen tuotos.

Suvilahden seinän sulkemiseen tältä kesältä ei ole enää ihan liikaa aikaa. Ehtisiköhän sitä käydä maalaamassa vielä ainakin yhdet? Näin kesän loppua kohti oma maalausvire alkaa taas löytymään ja alkaa olemaan jopa intoa haastaa itsensä tekemään jotain poikkeuksellisen näyttävää.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Hep,

  Etsiskelin jonkin aikaa sitten suomalaisia graffitiaiheisia sivuja. En juuri mitään kovin selväpäistä löytänyt. Siksi tämä sinun blogisi oli positiivinen löytö.
  Olen itse viime aikoina mietiskellyt Helsingin katutaiteen ideaköyhyyttä: Bänditarroja, Ghs Jfp Tsp-tyylisiä kännisiä töherryksiä... Ei kovin mielenkiintoista. Ainakaan jos vertaa vaikkapa Barcelonaan. Tai kuviesi perusteella Berliiniin.
  Oli tarkoitus kirjoittaa koko katutaiteen kritisointi tähän kommenttilootaan, mutta siitä tuli niin pitkä että kirjoitin sen omaksi tekstiksi tänne: http://helcreative.blogspot.com otsikolla "Katutaiteen olisi jo aika uudistua"
  Joka tapauksessa hieno lisä tekemääsi graffitiin nuo Hello-stencilit.

  - Arto

  VastaaPoista
 2. Kiitokset kommentista ja hauskaa kuulla että blogini parissa viihdytään. Olen itseasiassa hyvinkin samoilla linjoilla kanssasi suomalaisen ja helsinkiläisen katutaiteen tilasta. Valitettavasti sillä taitaa olla aika paljon tekemistä myös kulttuurimme kanssa yleisellä tasolla - täällä Suomessa suhtautuminen katutaidetta kohtaan ei ole missään määrin salliva tai suvaitseva (käytännössä päinvastoin - jonka kyllä senkin sinänsä ymmärrän), joka osaltaan jarruttanee sen kehitystä.

  Pitääpä käydä lukemassa kirjoituksesi. Kommenttiin vastaamisessa kului muuten jonkin aikaa pääsääntöisesti siksi, että tulin juuri takaisin Berliinistä. Pian on siis tarjolla uusi postaus ko. kaupungin katutaidejutuista. :)

  VastaaPoista

psykeone @ instagram