Valokuvaus: Yksisarvisten maa

14.36

Viime kesänä kertoilinkin lapinreissustani; kun sain kutsun kuvaamaan eräisiin häihin Kemijärvelle päätin voivani ajaa samalla vaivalla sitten lopunkin matkaa Nordkappiin. Tällä yksinäisen miehen yksinäisellä reissulla ajattelin toteuttaa myöskin muutamat kuvaukset ihan vaan huvikseni ja niinpä etsin (mistäpä muualta kuin IRC-galleriasta, likainen vanha mies kun olen) kolme potentiaalista uhria kuvattavaksi. Yllättäen kukaan näistä kolmesta nuoresta naisesta ei kieltäytynyt asiasta ja ilmeisesti ainoastaan yksi piti asiaa jonkin verran epäilyttävänä - olen ilmeisesti vakuuttava tai sitten ainakin sen näköinen etten juokse kovin lujaa.

Tässä blogissa onkin aikaisemmin täällä ja täällä julkaistu kahden muun kuvauksen tuloksia. Syystä tai toisesta kolmannen setin julkaisu jäi aikoinaan tekemättä. Todennäköisesti sillä on jotain tekemistä sen kanssa, että oikeasti hyviksi laskemiani kuvia ei tullut omien kameralaitteiston kanssa säätämisieni johdosta niin montaa kuin toivoin. Nyt kun suunnittelen uutta reissua pohjoiseen ystäväni kanssa ajattelin kuitenkin pistää seuraavat kolme kuvaa (joista saa isomman version klikkaamalla) nähtäville.


Kuvissa mallinani toimi inarinsaamelainen nuori nainen - etelän miehen turistinäkökulmasta siis lähes yhtä harvinainen nähtävyys kuin yksisarvinen tai lumimies. Näkökulmastani johtuen oli suunnattoman täpinöissäni siitä että sain mahdollisuuden näiden kuvien ottamiseen, mutta lopulta kaikkein siisteinä oli kuitenkin se että opin siinä samalla monen monta asiaa saamelaisista - ehkäpä tärkeimpänä sen ihan oman oivallukseni, että saamelaiset eivät ole turistinähtävyyksiä. Tänä vuonna ajattelin tarjota mallilleni oluen tai kaksi kiitoksena viime vuodesta ja koittaa vaikuttaa samalla vähän vähemmän citykuplassaan kasvaneelta pelleltä.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. LOL yksisarvinen. Jos olet käynyt Ivalossa tai Inarissa, joka toinen kohtaamasi paikallinen nainen on todnäk inarinsaamelainen. Hienoja kuvia hienosta ihmisestä! Löytyisipä tällaisista jutuista tilaa myös ko. henkilön roolista ja saavutuksista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mjoo, sittemmin olen kyllä tullut marginaalisesti tietoisemmaksi saamelaisista ylipäätään, mutta tämä etelässä asuminen aiheuttaa niin kummallisen perspektiivivääristymän, että mulla on edelleen todella rasittava tapa puhua "harvinaisille nähtävyyksille" (jotka kyllä tiedostan ihan itseni kaltaiseksi ihmisiksi) kuin satuolennoille. Ehkäpä mäkin tästä vielä jonain kauniina päivänä kasvan sen yli. :)

   Kiitoa kehuista. Kuvasimme muuten viime vuonnakin ( http://muotoaetsimassa.blogspot.fi/2011/12/valokuvaus-henkilokuvasarja-kesalta.html ) ja tänäkin vuonna olisi sinänsä tarkoitus (enemmän tämän vuoden 2010-sarjan hengessä), mutta harmillisesti pohjoisen matkailu voi jäädä tältä kesältä tekemättä.

   Poista

psykeone @ instagram